4X gezonde lekkernijen

4X gezonde lekkernijen

We hebben allemaal wel eens lekkere trek. Zin in zoetigheid of wat anders lekkers. Als we hier altijd aan toe geven zou het mis kunnen gaan, maar af en toe snoepen kan echt wel. Zeker als je snoept uit deze lijst met verantwoorde lekkernijen.

Hakhoning

Hakhoning is een natuurlijk en gezond snoepje. Het wordt gemaakt van honing, water, suiker, glucosestroop en kruiden. Door de honing en de toevoeging van kruiden wordt er wel eens gezegd dat dit snoepje ook een genezende werking kan hebben. Door de toegevoegde kruiden kan hakhoning ook in verschillende smaken gemaakt worden. Je kunt het gewoon los eten als snoepjes, maar het is ook erg lekker om in de koffie of thee te doen en je kunt het zelfs gebruiken in een glas melk of koud water. Als je benieuwd bent geworden kun je ze bestellen bij de hakhoning.shop.

Gedroogd fruit

We weten allemaal wel dat fruit gezond is, maar gewoon fruit stilt soms gewoon niet die trek in snoep. Dan kun je beter kiezen voor gedroogd fruit. Gedroogd fruit komt in een hoop varianten en door het drogen van het fruit, krijgt het een snoepachtige textuur. Hierdoor voelt het net of je snoep zit te eten, maar het blijft gewoon fruit.

Zoute popcorn

Popcorn is natuurlijk gewoon gepofte mais. Dat maakt het een relatief gezonde snack. Zeker als het geen zoete variant is. Een schaaltje zoute popcorn bij de film kan dus makkelijk.

Pure chocola

Chocola gezond? Dat kan zeker! Pure chocola bevat een hoop antioxidanten die goed voor je zijn. Daarvoor moet de chocola wel zoveel mogelijk cacao bevatten, ongeveer 90%. Deze antioxidanten kunnen ook bijdragen bij het versnellen van je metabolisme, waardoor je sneller energie zou gaan verbranden. Hou het wel bij maar één of twee stukjes per dag. Waarschijnlijk is dat ook wel genoeg want zulke pure chocola heeft een intense smaak.

Natuurlijk zijn ook deze gezonde lekkernijen niet meer zo gezond als je ze in overvloed eet. Ik zeg altijd dat alles in een gezond dieet past in de juiste porties. Neem dus niet te veel, maar blijf wel lekker genieten.

No Comments

Leave a Comment