5 tips om jouw ex terug te winnen

relatie problemen

Heb je het idee dat jullie gemaakt zijn voor elkaar en kun je jouw ex niet loslaten? In dit artikel vind je 5 tips om jouw ex terug te winnen. De tips helpen om jullie relatie weer op de rit te krijgen.

 

Tip 1: probeer zoveel mogelijk rust te nemen 

Wanneer jullie relatie ten einde is gekomen, is het belangrijk om vanaf dat moment tot rust te komen. Denk er niet over na hoe het zover heeft kunnen komen en probeer vooral in het nu te leven. Probeer het ritme van jouw leven opnieuw op te pakken. Focus op gezond eten, het schoonmaken van jouw woning en het werk dat je doet of hobby’s. Door het ritme van de dag op te pakken, kun je de situatie beter overzien en ontstaat er ruimte. Pas als er ruimte ontstaat kun je na verloop van tijd weer naar elkaar toe kruipen en jullie relatie en tweede kans geven.

 

Tip 2: waarom is het uitgegaan? 

Als jouw relatie net uit is, weet je waarschijnlijk nog niet precies waarom het uit is gegaan. Na verloop van tijd krijg je de kans om hier verder over na te denken. Probeer te bedenken of het verbreken van jullie relatie te voorkomen was. Zijn er zaken die je in het vervolg anders zou aanpakken? Zou deze verandering voor een betere relatie zorgen? Of is de kans groot dat het opnieuw uitgaat? Door na te denken over dit soort vragen kom je erachter of het zin heeft om jullie relatie te vervolgen.

 

Tip 3: tijdelijk geen contact met je ex 

Door tijdelijk geen contact met je ex te hebben, is de kans een stuk groter dat het uiteindelijk weer goedkomt. Als het kort geleden is uitgegaan, zijn er waarschijnlijk heftige emoties geweest. Dit maakt impact op jullie beide. Door enkele weken geen contact te hebben, kun je op een later moment weer met een frisse start beginnen. Zo ontdek je al vrij snel of het nog zin heeft om met elkaar verder te gaan.

 

Tip 4: zelfvertrouwen creëren 

Om jouw relatie terug te krijgen is het belangrijk om vooral op jezelf te focussen. Uiteindelijk ontdekt jouw ex dat je flink aan jezelf werkt en wordt je daardoor een stuk aantrekkelijker. Zo kom je zelfverzekerd over en is de kans groter dat jouw ex opnieuw verliefd wordt. Lukt dat niet? Dan helpt het in ieder geval bij het leren kennen van een nieuwe partner.

 

Tip 5: begin langzamerhand weer met flirten 

Door te flirten met jouw ex, is de kans groter dat jouw ex opnieuw verliefd wordt. Begin hier echter niet direct mee, eerst is een periode van rust belangrijk. Merk je dat jouw ex ingaat op jouw avances? Dan wordt de kans groter dat jullie iets nieuws kunnen beginnen. Houd er rekening mee dat je dit stapje voor stapje doet. Als je te hard van stapel loopt, levert dat een averechts effect op.

 

Lukt het niet om jouw ex terug te krijgen? Dan is dat iets dat je moet accepteren zoals het is. Soms is er teveel gebeurd om jullie relatie nieuw leven in te blazen. In dat geval is het tijd om aan jezelf te werken en jouw ex los te laten. Probeer hier zelf een gezonde afweging in te maken.

No Comments

Leave a Comment