Autopech, wat nu?

autopech

Het zal je maar gebeuren, onderweg naar je vakantiebestemming of je moet naar een klant voor een belangrijke afspraak. En net op dat moment, iemand die tegen je aanrijdt. Hier zit je dan ook niet op te wachten, maar laten we het toch maar netjes oplossen. Gelukkig is in Nederland elke auto-eigenaar verplicht een WA-autoverzekering te hebben, maar hoe zit het met de dekkingen?

De soorten autoverzekeringen
Elke autobestuurder moet minimaal een WA-autoverzekering hebben, het is de basis verzekering die dus de kosten op zich neemt waarvoor de bestuurder aansprakelijk is. Een goed voorbeeld, schade door aanrijding. Degene die fout zit betaalt de ander via zijn verzekeraar.

Natuurlijk kan het ook voorkomen dat er schade ontstaat aan je eigen auto, door bijvoorbeeld iemand die jouw ruit intikt of overmacht waar jij zelf niets aan kan doen. Of je rijdt de auto net iets te dicht tegen een muur waardoor er krassen ontstaan. In zulke gevallen kan je overwegen om een extra ruime dekking te kiezen. Deze is niet verplicht, maar hierdoor dek je de kosten die veroorzaakt worden door een ander of door jezelf. Je regelt dit eenvoudig, bijvoorbeeld via een autoverzekering van FBTO.

Een verzekering die bij jou past
Misschien heb je op dit moment al een autoverzekering lopen of heb je er binnenkort een nodig, dan moet je wel met een aantal dingen rekening houden. Bijvoorbeeld de schadevrije jaren. Heb jij met jouw auto nog nooit schade gereden? Dan is de kans groot dat jij een redelijk goedkope premie betaalt. Naarmate je in verzekeringsjaren geen schade rijdt komt dit ten goede, maak je dat wel? Dan is het afhankelijk van de situatie hoeveel jaren je naar beneden gaat. Stap je dan over naar een andere verzekeraar? Zij kunnen jouw schadevrije jaren bekijken via een landelijke database. De kans is dan groot dat je meer premie moet betalen.

Goed om te weten
Voordat je echt overstapt of een verzekering afsluit, is het verstandig om eerst het een en ander met elkaar te vergelijken. Bij de ene verzekeraar wordt er meer gedekt voor hetzelfde geld. Op deze manier bespaar je veel geld en ben jij voor je auto goed verzekerd. Een auto die total-loss is verklaard, heeft natuurlijk geen autoverzekering meer nodig.

Dit is een samenwerking.

No Comments

Leave a Comment