Goed om te weten! Wanneer is een auto total-loss verklaard?

Wanneer je een ongeluk hebt gehad, wordt vaak gekeken naar de auto, of wat er van over is, om te kijken wat de waarde van de auto nog is. Soms is het zo dat de auto dan total-loss wordt verklaard, maar wat houdt total-loss precies in en wat kun je nog met de auto wanneer deze total-loss wordt verklaard?

Total-loss

Wanneer iemand een ongeluk heeft gehad, wordt de auto, wanneer de auto naar een garage gesleept. In deze garage gaat een schade expert kijken naar de schade van de auto. Naar aanleiding van zijn expertise wordt vastgesteld of de auto total-loss wordt verklaard of niet.

 

Technisch of economisch total-loss

De auto kan op twee verschillende manieren total-loss worden verklaard. De eerste hiervan is technisch total-loss. Wanneer een auto technisch total-loss wordt verklaard, houdt dat in de auto zoveel schade heeft dat deze niet meer gerepareerd kan worden.

 

De andere manier van total-loss is economisch total-loss. Wanneer een auto economisch total-loss wordt verklaard, houdt dat in dat de kosten van het repareren van de auto hoger zijn dan de waarde van de auto zelf. Er wordt dan gekeken naar de dagwaarde van de auto. Dit is de waarde van de auto voor het ongeluk. Daarnaast wordt er gekeken naar de restwaarde. De restwaarde wordt vastgesteld na de schade. Hieruit zal dal blijken dat het repareren van de auto duurder is dan de restwaarde van de auto.

 

Wat te doen met de total-loss auto

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen met de auto die total-loss wordt verklaard. De eerste mogelijkheid is dat je de auto zelf verkoopt. Je kan de auto soms bij de garage achter laten die de auto dan zal gaan opkopen. Je kan ook de sloopauto aanbieden aan een autosloop. Wanneer je dat doet komt een auto sloop de auto voor je ophalen. Wanneer de auto niet meer rijdt, scheelt dat dus een hoop kosten. De sloopauto wordt bij de autosloop aangeboden. Bezoekers kunnen dan onderdelen van de auto kopen bij de sloop. Je kan er nog geld voor krijgen ook om de auto op te laten halen.

 

Tot slot

Wanneer de auto total-loss wordt verklaard kan dit om twee verschillende redenen. De auto is economisch of technisch total-loss. Je kan de auto verkopen of de auto aanbieden als sloopauto. De auto zal dan worden opgehaald door de autosloop.

Nu op zoek naar een nieuwe auto? Dan staat je een leuke zoektocht te wachten. Je kunt natuurlijk ook altijd op zoek naar een mooie 2dehands auto.

 

No Comments

Leave a Comment