De nieuwste trend; Plogging

hardlopen plogging

Iedereen kent wel de bekende uitspraak ‘Een beter milieu begint bij jezelf’. Deze uitspraak past helemaal bij een nieuwe trend ‘plogging’. Plogging is de nieuwste trend uit Zweden en bij plogging combineer je hardlopen met afval oprapen.

 

Wat is plogging nou eigenlijk?

Het is hierboven al even benoemd, plogging is hardlopen en ondertussen afval opruimen. Met andere woorden de eco-vriendelijke work-out. Het wordt gedaan door zowel mannen als vrouwen. Dus neem voortaan maar een vuilniszakje mee, want deze trend is niet alleen super goed voor jezelf, maar zeker ook voor het milieu.

 

De oorsprong van plogging ligt in Zweden. Plogging is een samenvoeging van het Zweedse woord ‘plocka’, wat pakken betekent en ‘jogging’. In zweden zul je ook bijna iedere hardloper wel met een vuilniszakje voorbij zien lopen.

 

De nieuwste fitnesstrend is goed voor jouw lichaam

Dat plogging goed voor je conditie is, is zeker waar. Je moet het eigenlijk zien als een intervaltraining, dus een stukje rennen en een stukje lopen. Alleen nu ruim je onderweg afval op. Dit afval neem je vervolgens mee in een vuilniszakje en dit gooi je naderhand netjes weg in een prullenbak.

 

Bij een intervaltraining wissel je periodes van beweging af met periodes van rust. Zo’n training is zeer goed om de conditie te verbeteren, het heeft een positieve invloed op de metabolisme en vooral op een betere vetverbranding.

 

Naast het feit dat plogging goed is voor het milieu, is het dus ook zeer goed voor jouw lichaam. Je verbrandt meer calorieën dan wanneer je alleen maar aan het hardlopen bent. En je kunt het voor jezelf ook nog leuker maken. Tijdens het oprapen van het afval kun je bepaalde oefeningen doen, zodat je misschien meer het gevoel hebt dat je een echte work-out hebt gehad. Maar vergis je niet!

 

Aangezien je voor plogging moet bukken en de armspieren moet gebruiken, om al je verzamelde afval te dragen, verbruik je gemiddeld met een half uur plogging zo’n 288 calorieën. In vergelijking tot zo’n 235 calorieën wanneer je alleen maar zou hardlopen.

 

Social media

Er is ook een speciale app Lifesum, waar je kunt invullen en volgen hoeveel calorieën je hebt verbrandt tijdens plogging. En op social media is het ook een hele hype aan het worden, waar mensen hun aanwinsten showen.

No Comments

Leave a Comment