De beste digital signage met een LG webOS

digitale signage

Een nieuw bedrijfspand, het was nodig maar de ruimte is enorm! Hoe gaat u nu de relevante informatie voor elke medewerker, klant of leverancier verstrekken zonder dat dit teveel moeite kost? School en roosterwijzigingen, het gebeurd veel. Maar hoe krijgt u dit gecommuniceerd met alle leraren en leerlingen? Of in het ziekenhuis, handige informatie of bepaalde kamers laten zien aan de bezoekers. Hoe kan dit het makkelijkst? Narrowcasting (of te wel digital signage) is dan de oplossing voor u. Ik ga u uitleggen wat het is en wat LG webOS is.

Wat is narrowcasting?

Narrowcasting is een vorm van communiceren met publiek. Op een locatie word er een boodschap verstuurt aan de personen in de buurt, via audiovisuele displays. De content die op deze displays worden getoond, wordt bepaald door de eigenaar van de schermen. Dit zouden reclame boodschappen, informatieve artikelen of mededelingen kunnen zijn. Narrowcasting is een opkomende trend. Tegenwoordig zie je op vele openbare plekken displays verschijnen met daarop informatie voor bijvoorbeeld reizigers, informatie in ziekenhuizen of andere belangrijke locaties of in winkels waar de producten worden aangeboden via zo’n display.

Waarom narrowcasting?

Doormiddel van narrowcasting kan je effectief op de door jou gekozen locaties communiceren met uw doelgroep. Dit kan ook in uw afwezigheid, waardoor je de communicatie regelt, terwijl u zelf andere activiteiten kan ondernemen. Daarnaast kan je bijvoorbeeld de wachttijden verkorten voor bijvoorbeeld klanten of leveranciers. Doormiddel van de displays kan je de juiste en relevante informatie doorspelen, zonder dat ze daar zelf op moeten wachten of naar de receptie voor moeten.

Wat is digital signage?

Digital signage is eigenlijk het zelfde als narrowcasting. Het is het leveren van informatie, of communiceren via digitale displays. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Advertenties
 • Weer en tijd informatie
 • Sportnieuws
 • Wijzigingen in planning

Waarom digital signage?

Net zoals bij narrowcasting is het erg handig voor het communiceren met verschillende mensen, zonder dat je daar zelf fysiek aanwezig voor moet zijn. Het word op verschillende manier toegepast en kan ook voor vele verschillende doeleinden worden gebruikt. Belangrijk is te onthouden, wat je doelgroep is, wat je boodschap is en hoe je die wilt overbrengen naar die personen.

Wat is webOS?

LG webOS in combinatie met digital signage is een besturingssysteem dat gebruikt wordt door tablets en smartphones, maar tegenwoordig sinds LG het besturingssysteem heeft overgenomen, voor smart-tv’s. In februari heeft LG webOS 3.5 geïntroduceerd. Er zijn verschillende dingen die deze update typeren

 • Hot keys
  Doormiddel van 1 knop naar de bedoelde app.
 • My content
  Wanneer je maar wilt, je eigen content op de tv bekijken.
 • Quick acces buttons
  doormiddel van op je afstandsbediening ingestelde snel toetsen, kan je makkelijk schakelen tussen apps.
 • Live zoom
  In zoomen bij live tv.
 • 360 vr
  360 graden filmpjes of foto’s bekijken met de afstandsbediening als muis.
 • Magic links
  Via een link bij filmpjes, de songteksten, of recepten bekijken.

Digital signage met LG webOS

De displays van LG staan er bekend om innovatie, doormiddel van een goed systeem om de narrowcasting te regelen en kan je mooie, snelle en innovatieve resultaten boeken op dit gebied. Laat je medewerkers, klanten, leveranciers of bezoekers zich verbazen over de mooie oplossingen die LG webOS te bieden heeft. Voor eventuele vragen of adviezen, bekijk dan gerust onze website of vul het contact formulier in op gauddi.nl.

No Comments

Leave a Comment