De voordelen van een condensdroger

Ga je een nieuwe wasdroger kopen? Dan heb je een onwijs ruime keuzes uit verschillen soorten, maten, merken en eigenschappen. Mogelijk zie je door de bomen het bos niet meer, maar door te bedenken welk soort wasdroger je wil kopen, kan je er al een hoop afstrepen. In deze blog lees je meer over de condensdroger en waarom je voor dit type droger zou moeten kiezen.

Wat is een condensdroger?

Een condensdroger is een wasdroger dat, zoals de naam al doet vermoeden, vocht uit jouw kleding laat condenseren. Het vangt die vocht uit de lucht op en op die manier wordt jouw wasgoed gedroogd. Deze type wasmachine en de manier van drogen, zorgt voor een aantal belangrijke voordelen: je was droogt sneller, het apparaat is goedkoper in de aanschaf en de afvoer kan geheel naar wens via een reservoir of waterafvoer gaan.

Was is sneller droog

Zoals gezegd is het eerst voordeel van een condensdroger dat het jouw was sneller droog maakt. Vergelen met een warmtepompdroger wordt er namelijk gebruik gemaakt van warmere lucht. De hogere temperatuur zorgt ervoor dat de kleding sneller droogt.

Bij het gebruik van een condensdroger moet je wel letten op de kledingstukken die je erin stopt. De hogere temperaturen zorgen er namelijk wel voor dat niet alle kledingstukken en materialen er geschikt voor zijn. Je kunt het dus niet op iedere stand bij ieder kledingstuk gebruiken. Bovendien zorgen de hogere temperaturen ervoor dat er meer energie nodig is om de kleding te drogen. Dat maakt hem minder energiezuinig, wat natuurlijk ook gevolgen heeft voor de portemonnee.

Goedkoper in de aanschaf

Het drogen met een condensdroger vraagt dus meer energie en dus geld. Echter, je bespaart geld met de aanschaf ervan. Deze droger is namelijk goedkoper dan een warmtepompdroger. Waar een warmtepompdroger gemiddeld €650 tot €660 kost, betaal je voor een condensdroger gemiddeld €470. Dat komt onder andere doordat de condensdroger langer op de markt is.

De afvoer via reservoir of waterafvoer

Een condensdroger droogt wasgoed dus door vocht uit de lucht te onttrekken. Dat vocht moet natuurlijk wel op een bepaalde manier de wasdroger verlaten. Dat kan op twee manieren: via een reservoir of via een waterafvoer. Daarbij kan je zelf kiezen wat jou het beste uit komt en dat is erg prettig. Zo moet je bij het gebruik van het reservoir deze regelmatig legen. Daar moet je wel om blijven denken, want anders wordt deze te vol. Ook droogt een wasdroger bij een volle condensbak minder goed. Weet je van jezelf dat je dit zal vergeten of vind je het gewoon fijner om dat niet steeds te hoeven doen? Dan kan je ervoor kiezen om het water via een waterafvoer te laten afvoeren. Daarvoor heb je natuurlijk wel de juiste aansluitingen dichtbij de wasmachine nodig.

No Comments

Leave a Comment