Een bedrijfsautoverzekering, ook voor zzp’ers

Als zzp’er herken je het vast wel, het grote aantal verzekeringen waar je uit moet kiezen. Het zijn er soms zoveel dat je je gaat afvragen wat je nou echt nodig hebt en wat onnodig is. Als zelfstandige ondernemer wordt het ook nog eens lastiger omdat het niet altijd duidelijk is voor welke verzekeringen je in aanmerking komt en welke niet. Een bedrijfsautoverzekering is er in ieder geval ook voor zzp’ers en dat levert veel voordelen op.

Wat heb je aan een bedrijfsautoverzekering

Zzp’ers kunnen beschikken over een bedrijfsautoverzekering. Dit klinkt natuurlijk heel fijn, maar wat voor voordelen heb jij er aan als zelfstandige ondernemer? Het antwoord is dat je hiermee jouw bestelauto’s en vrachtwagens verzekeren. Bij veel verzekeringen kan je kiezen uit drie hoofddekkingen: Wettelijk aansprakelijkheid (WA), beperk casco (WA+) of Allrisk. Als je wilt kan je deze dekkingen uitbreiden met aanvullende verzekeringen voor bijvoorbeeld rechtsbijstand of schade aan de lading. Zo kan je als zelfstandige ondernemer zelf bepalen waarvoor je je verzekert en dat is altijd goed nieuws!

Extra handig voor zzp’ers

Het aantal verschillende beroepen van zzp’ers zijn niet in één artikel op te noemen. Daarom hebben we een aantal voorbeelden voor welke zelfstandige ondernemers dit een ideale uitkomst is. Als je bijvoorbeeld een cateraar bent kan je jouw bestelauto laten verzekeren én de inhoud van wat je meeneemt. Mocht er iets mee gebeuren dan weet je zeker dat je het vergoed krijgt en dat scheelt een hoop risico’s.

Ook voor een zelfstandige koerier of schilder voegt een bedrijfsautoverzekering veel toe. Een ander goed voorbeeld is een rijinstructeur. De instructeur rijdt vaak zelf niet, maar zo zijn ze toch verzekerd tegen schade die per ongeluk wordt opgelopen. Elke zelfstandige ondernemer die vaak zijn of haar auto, bestelauto of bestelbus gebruikt voor professionele doeleinden heeft baat bij een bedrijfsautoverzekering. En als je twijfelt kan je op verschillende sites alle verzekeringen vergelijken.

Ben jij een zelfstandige ondernemer en maak je vaak gebruik van de auto? En ben je geïnteresseerd in een bedrijfsautoverzekering? Als je op de link klikt vind je alle informatie die je nodig hebt en als je er niet uitkomt of toch vragen hebt kan je altijd contact op nemen!

No Comments

Leave a Comment