Goed om te delen; financiën

Zoals je weet, delen we graag van alles met je. Op veel verschillende, zeer uiteenlopende gebieden proberen we de meest handige weetjes en feitjes voor je op een rijtje te zetten zodat jij ook hier weer mee uit de voeten kunt. Dat is je geen onbekend beeld hopen we. Zo wel; welkom hier! Zo niet, dan weet je wat je te doen staat. Even verder lezen en alles te weten komen over het onderwerp waar we het over gaan hebben. Vandaag is dat over financiën het een en ander. Dingen die op financieel gebied goed om te delen zijn, delen we ook zeker hier. Dat gaan we doen door je over drie onderwerpen te vertellen die te maken hebben met geld en financiën. Ze zien wel allemaal toe op een heel ander gebied van omgaan met geld, maar daarover later meer. Klaar voor? Dan gaan we die spaarpot van je aanvullen! 

Geld lenen? Dat is niet altijd onverstandig!

Geld lenen, is dat verstandig? Dat is afhankelijk van je situatie! Bij grote aankopen, zoals een nieuwe wasmachine of auto, kan het best interessant zijn om geld te lenen. Zit je zonder auto en ben je genoodzaakt om met het openbaar vervoer te reizen? Dan kan dit je tijd en geld kosten! Soms ben je genoodzaakt om een aankoop te doen, maar heb je niet voldoende geld op je rekening. Je kunt simpelweg niet zonder wasmachine, auto of verwarmingssysteem. Er zijn ook veel mensen die geld lenen voor onderhoud aan hun woning. Door geld te lenen, kun je het nodige onderhoud direct laten uitvoeren. Soms is dit financieel gezien gunstiger dan wanneer je wacht en risico loopt op hoge reparatiekosten vanwege achterstallig onderhoud.

Tips voor een efficiënt spaarplan

We hebben net al even genoemd dat we heel graag je spaarpot willen aanvullen, maar dat gaan we nu ook echt regelen. We willen dat je een spaarplan gaat opstellen. Je moet daarvoor eerst je maandelijkse uitgaven in kaart gaan brengen en optellen. Neem dit allemaal ruim, want je geeft hoogstwaarschijnlijk meer uit dan je denkt. Als je dit eenmaal hebt gedaan, dan kun je ook gaan kijken hoeveel je per maand kunt sparen. We willen dat je genoeg spaart zodat je met onvoorziene omstandigheden ook het hoofd nog boven het water kunt houden, maar je moet ook geen tonnen op je rekening hebben staan; dat is zonde van je geld.

Investeren

Als je genoeg geld hebt om financiële tegenvallers op te vangen, dan kun je gaan investeren. Ook hier is het weer handig om een plan voor op te stellen en in eerste instantie je geld te behouden dan rendement proberen te maken; dat is maar voor weinigen weggelegd op deze wereld. Houd dus heel goed in je achterhoofd dat het geen gegeven is dat je de nieuwste Bitcoinmiljonair wordt, maar dat je wel je geld kunt veilig stellen in indexfondsen, edelmetalen, vreemde valuta en eventueel wat crypto.

No Comments

Leave a Comment