Het wondermiddel curcumine 

Veel mensen zullen je vertellen dat je echt curcumine kopen moet omdat het heel gezond voor je is. Niets is minder waar. Het is een wondermiddel dat allerlei superkrachten heeft om ziektes en aandoeningen te bestrijden. In deze blog zullen enkele ziektes worden opgenoemd die curcumine tegengaat.  

Gaat reuma tegen 

Artritis, kraakbeenletsels en reumatoïde ziekten ontstaan allemaal door een vorm van ontsteking in het gewricht. Door zijn ontstekingsremmende eigenschappen kan curcumine de symptomen van deze ontsteking verminderen. Het goede nieuws is dat kurkuma perfect kan worden gecombineerd met voorgeschreven medicijnen. Er wordt namelijk veel belangrijk onderzoek gedaan naar de genezende kracht van curcumine en er is aangetoond dat er geen rare bijwerkingen heeft in combinatie met andere geneesmiddelen.  

Gaat kanker tegen 

Kanker is een verwoestende ziekte waarbij de eigen cellen van ons lichaam ongecontroleerd beginnen te groeien. Recente studies hebben de kankerbestrijdende effecten van curcumine onderzocht. Hieruit blijkt dat curcumine de groei, ontwikkeling en verspreiding van kankercellen tegengaat. Supplementeren met curcumine beperkt de vermindering van de vorming van nieuwe bloedvaten en de verspreiding van kankercellen. Curcumine speelt ook een rol bij het doden van kanker. Deze vechtende rol van curcumine tegen kanker is zeer succesvol getest en wordt al veel gebruikt in de strijd tegen kanker.  

Gaat Alzheimer tegen 

Curcumine stimuleert de aanmaak van nieuwe neuronen. Als gevolg hiervan speelt het een belangrijke rol in de strijd tegen degeneratieve hersenziekten zoals de ziekte van Alzheimer. 

Gaat veroudering tegen 

Door onze westerse levensstijl vindt er veel oxidatie plaats in ons lichaam. Dit komt door vrije radicalen die zich in ons lichaam bevinden en allerlei processen in ons lichaam versnellen. Dit proces van oxidatie is één van oorzaken van veroudering. Antioxidanten kunnen dit proces tegengaan. Door zijn chemische structuur kan curcumine vrije radicalen neutraliseren en zo ons lichaam beschermen als antioxidant. 

No Comments

Leave a Comment