Hoe ga je goed en vredig uit elkaar?

Helaas komt het vaak voor dat huwelijken kapotgaan en dat er een scheiding plaatsvindt. Als tijdens deze scheiding blijkt dat jullie er samen niet uitkomen, dan is een beetje hulp zeker gewenst. Zeker als er kinderen in het spel zijn. Het is belangrijk dat er alles aan gedaan wordt om samen een oplossing te vinden. 

Bemiddeling

Bij een scheiding komen vele emoties kijken. Hierdoor kan de communicatie tijdens een scheiding erg lastig zijn. Denk voornamelijk aan wantrouwen, miscommunicaties en soms ook onbegrip. Een scheiding hoeft namelijk niet altijd van twee kanten te komen. Een mediator bij een scheiding kan dan de oplossing zijn. Een mediator probeert de conflicten tijdens deze scheiding samen met jullie op te lossen. Als de conflicten opgelost zijn is het belangrijk om samen de juiste afspraken te maken. Denk bijvoorbeeld aan kinderalimentatie. 

Voorkom vechtscheiding

Als een scheiding in de rechtszaal uitgevochten wordt is er vaak één winnaar. En de ander helaas de verliezer. Hierdoor wordt het contact samen erg vervelend. Voornamelijk eventuele kinderen zijn hier enorm de dupe van. Als je gebruik maakt van mediation is er een ding zeker: er zijn geen verliezers. Alles wordt eraan gedaan om er een win-win situatie van te maken. Dus dat beide partijen met een gerust hart verder kunnen. Er hoeft niet meer naar het verleden gekeken te worden maar alleen nog maar in de toekomst. De kosten van een mediator zijn dan vaak ook vele male lager als je het vergelijkt met de uitspraak van de rechtszaak. En dan hebben we het nog niet eens over de kosten van je advocaat. We praten dan nu alleen nog maar over de kosten en niet over de emotionele schade die een vechtscheiding met zich meebrengt. 

Neutrale partij

Een mediator werkt professioneel en bemiddelt. Zij zijn dan ook neutraal in elke situatie en houden rekening met beide partijen. Zij maken samen met jullie alle belangen inzichtelijk en proberen een oplossing te vinden waar nodig. Een bijkomend voordeel is als een mediator ook nog eens advocaat is. Hierdoor is het niet noodzakelijk dat je hier een andere partij voor in moet schakelen. Alles kan dus onder een dak. Hierdoor blijven de lijntjes kort en kan het een snel en soepel proces zijn. Het mooie van een mediator is dat zij alleen maar voor jullie samen werken. Het kan dus niet dat jullie beide een eigen mediator hebben. Als het met een mediator alsnog niet lukt om samen afspraken te maken, zijn jullie genoodzaakt om op zoek te gaan naar een eigen advocaat. 

No Comments

Leave a Comment