Hoe kan bedrijfsafval duurzaam worden verwijderd?

Is jouw bedrijf toevallig op zoek naar eenvoudige tips voor duurzaam afvalbeheer? Als je jouw bedrijf groener wilt maken, dan is het nu tijd om verder te gaan dan recycling. Doordacht en duurzaam afvalbeheer bied je de mogelijkheid om de milieuvriendelijkheid van jouw bedrijf te vergroten, de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en zelfs jouw bedrijfskosten te verlagen! Meer weten? Lees deze beknopte blog door voor inspiratie en het vinden van de beste oplossingen voor milieuvriendelijk afvalbeheer. 

1. Begin met een afvalaudit 

Om de beste oplossing voor jouw onderneming te creëren, is het belangrijk om een aantal gegevens te verzamelen. Dit kun je doen met afvalaudit uit te voeren, zodat je de soorten en de hoeveelheid afval die je elke week produceert beter begrijpt. Dit zal helpen om te beslissen welke duurzame afvalbeheersmaatregelen je moet nemen. Het laat je trouwens ook zien waar je misschien zelfs te veel uitgeeft aan afvalverwijdering of energiegebruik. Zodra je een afvalaudit in uitvoering hebt gebracht, kun je doelstellingen opstellen voor afvalvermindering op de korte en lange termijn. 

2. Zoek naar herbruikbare opties 

Zijn er voorwerpen die regelmatig op de werkvloer worden gebruikt en die vervangen kunnen worden door herbruikbare opties? Vrijwel de gemakkelijkste manier om dit te doen is met voedsel en drank gerelateerde artikelen. Bied daarom duurzame oplossingen voor de kantoorkeuken. Hierbij kun je denken aan het vervangen van wegwerpbekers door herbruikbare koffiebekers en waterflessen. Daarnaast kun je het personeel aanmoedigen om hun lunches in tupperware te doen. Zorg er ook voor dat er voldoende bestek is om het gebruik van plastic bestek te vermijden.

3. Maak gebruik van de juiste afvalcontainers

Als je weet waar je moet zoeken, zijn er talloze groene verwijderingsopties voor bedrijfsspecifiek afval. Heb je bijvoorbeeld te maken met een renovatie op de bedrijfsvloer, zorg er dan voor dat je samenwerkt met milieuvriendelijk afvalverwerkingsbedrijven om jouw onderneming efficiënt te ontdoet van bouwpuin. Voor meer informatie over puinopruiming, maak kennis met de duurzame afvaloplossingen van LogicWaste.

4. Doneer wat je niet meer nodig hebt

Wat misschien afval voor jou is, kan voor de ander als zeer waardevol worden beschouwd! Onthoud dat doneren een uitstekend alternatief is voor het weggooien van overtollige spullen in de vuilnisbak. Niet alleen zal de schenking de ontvanger ten goede komen, maar het kan zelfs bijdragen aan een positief imago bij jouw klanten.

Dit hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Is jouw kantoor bezig met het vernieuwen van hardware, doneer dan oude computers, printers en andere elektronica. Herinrichting van het kantoor is bovendien een perfecte gelegenheid om nieuw meubilair aan te schaffen en oude bureaus en stoelen te doneren aan bijvoorbeeld plaatselijke scholen. Heb je een hotels of restaurant, dan kun je overtollig voedsel doneren aan opvangcentra en voedselbanken. Kortom, denk aan manieren waarop je anderen en plezier kunt doen en de planeet een handje helpt!

No Comments

Leave a Comment