Hoe kan je een verstopt riool voorkomen?

Een verstopt riool is iets wat je beter kunt voorkomen. Je weet wat ze zeggen, voorkomen is beter dan ontstoppen. Dat is in dit geval ook zeker waar, aangezien een verstopt riool voor grote problemen kan zorgen waar je niet op zit te wachten. Uiteraard kan een riool ontstoppingsbedrijf je helpen wanneer je riool verstopt raakt. Hieronder behandelen we een aantal dingen die je kunt doen om zelf riool verstoppingen te voorkomen, maar ook welke professionals je voor je riolering het beste kunt inschakelen.

Voorkomen van een verstopping

Je riolering regelmatig schoonmaken is goed om te doen als je niet de dupe wilt zijn van een verstopping. Dit kun je doen door bakingsoda met een liter heet water er doorheen te spoelen. Dit zorgt ervoor dat eventuele vetresten worden opgelost en er geen verstopping door vet kan ontstaan. Een verstopping kan ook ontstaan door kalkaanslag, dit kan je oplossen door een halve liter azijn met een pakje bakingsoda te mengen in een emmer en dit vervolgens door je leiding te gieten. Dit laat je een nachtje inwerken en de volgende ochtend giet je een liter heet water er doorheen en klaar is kees. Door het mixen van bakingsoda en azijn ontstaat er een chemische reactie wat kalkaanslagen en kalkresten oplost. Dit zijn de 2 grootste boosdoeners als we het hebben over een verstopte riolering, als je dit dus regelmatig doet verklein je de kans op een verstopping. Als laatste kan de oorzaak ook in een putje of sifon zitten. Het is dus ook belangrijk om deze ook regelmatig te reinigen.

Professionele reiniging

Alle kleine verstoppingen in je woning kun je meestal zelf voorkomen door deze handige tips regelmatig toe te passen, maar als het probleem zich dieper in het riool of de leiding bevindt dan is het noodzaak om een professional in te schakelen. Daarom raden wij aan om gebruik te maken van de professionals bij Regioriool. Door de vele jaren ervaring die deze vakmannen hebben, kunnen zij elk probleem dat met uw riolering te maken heeft oplossen. Bovendien ben je ook verzekerd van een topservice garantie, omdat zij al meer duizenden klanten hebben geholpen en elke situatie die u maar kunt bedenken hebben meegemaakt als het gaat om een verstopt riool gaat. De beste en snelste service vind je bij Regioriool in Den haag, dus je riool ontstoppen in Den Haag? Bel Regioriool!

No Comments

Leave a Comment