Waarom het belangrijk is om je zonwering goed te reinigen en te onderhouden

Je hebt een mooi modern zonnescherm of rolluik, met extreem veel speciale functies. Deze functies worden minder en minder wanneer je ze niet goed onderhoudt en schoonmaakt. Zo zijn er functies ter isolatie, de wering van uv-straling en luchtafvoer.  

Meer dan vijf jaar langer mee 

De zonwering in Nederland is gevoelig voor slijtage, dit komt namelijk doordat mensen het niet goed onderhouden. Het regent en stormt zo nu en dan, er komt dus veel viezigheid en vuil op. Zonder het reinigen gaan functies als isolatie, wering van zonnestraling en luchtafvoer minder werken. Wij geven als tip mee om dit ongeveer 1 keer per jaar te laten reinigen door een echte specialist. Hierdoor kunnen wij verzekeren dat de zonwering zo’n 5 jaar langer mee gaat.  

De investering van een buiten zonwering is erg kostbaar; dit kost je veel geld. Dus wanneer je meer dan 5 jaar extra kunt genieten van jouw zonwering dan is dat mooi meegenomen.  

Vieze of versleten zonwering? 

Wanneer jij zonwering hebt die erg versleten of vies is, dan kan deze een mooie opknapbeurt gebruiken. Wanneer bijvoorbeeld alleen het doek erg vies is maar het frame nog wel in goede staat is, zijn wij bereid om het doek te vervangen.  

Kapotte motor? Dan heeft deze onderhoud nodig. 

Wanneer het een prachtige dag is, de zon schijnt goed en je wilt gebruik maken van de zonwering. Je komt erachter dat hij niet naar beneden gaat, dit ligt hoogstwaarschijnlijk aan de motor. Deze zal dan ook onderhoud nodig hebben.  

Welke benodigdheden heb je nodig om de zonwering zelf schoon te maken? 

Wanneer de zonwering een kleine reiniging kan gebruiken die je in principe zelf kan doen, zijn een aantal dingen belangrijk die je hiervoor gebruikt.  

  • Ladder, dit is een zeer belangrijk onderdeel omdat dit je veiligheid waarborgt. Zorg dat je ladder stevig staat en voor de zekerheid iemand die de ladder vasthoudt.  
  • Zachte schoonmaakborstel, spons of doek. Zorg dat je niet te harde spullen gebruikt, dit kan namelijk het doek beschadigen en dat wil je niet. 
  • Emmer en warm water. Zorg ervoor dat je altijd warm water gebruikt, dit maakt namelijk veel beter schoon.

No Comments

Leave a Comment