Je scheiding soepel laten verlopen: zo zorg je daarvoor!

scheiding

De periode van een scheiding is ontzettend vervelend. Er komen veel emoties kijken bij een scheiding en daarnaast moeten er allerlei zaken worden geregeld. Sommige mensen zien door de bomen het bos niet meer tijdens de scheiding. Daarom geven we je in deze blog een aantal tips hoe je je scheiding soepel kunt laten verlopen. Dit helpt je om na de scheiding weer positief verder te gaan met je leven!

Schakel een scheidingsbemiddelaar in

Een scheidingsbemiddelaar kan een hele positieve invloed hebben op de scheiding. Als je kiest voor mediation, staan jullie namelijk niet tegenover elkaar maar naast elkaar bij het vinden van oplossingen. Een scheidingsbemiddelaar helpt jullie om conflicten op te lossen en om afspraken te maken waar jullie allebei achter staan. Dit zorgt ervoor dat jullie relatie in tact blijft en dat jullie nog goed met elkaar kunnen communiceren. Daarnaast is het makkelijker om je aan de gemaakte afspraken te houden als jullie er allebei achter staan.

Denk aan de lange termijn bij het maken van afspraken

Er zullen veel afspraken moeten worden gemaakt tijdens de scheiding. En dat kan best lastig zijn als er allerlei emoties in het spel zijn. Misschien ben je wel boos en verdrietig, en dat kan invloed hebben op de beslissingen die je neemt. Probeer dus te denken aan de lange termijn bij het maken van afspraken en het nemen van beslissingen. Vraag jezelf af of je over een aantal jaar nog steeds achter deze beslissingen staat.

De hulp van een financieel expert

Op financieel gebied zijn er een heleboel zaken die moeten worden uitgezocht. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de hypotheek, verzekeringen, pensioenen, spaargeld, belastingen en inkomen. Er moeten oplossingen worden bedacht die zowel voor de kinderen als voor jullie goed zijn. Het kan ontzettend lastig zijn om jezelf in deze ingewikkelde zaken te verdiepen. Daarom kan het slim zijn om een financieel expert in te schakelen. Het is immers wel heel belangrijk dat alle financiƫle zaken goed worden geregeld. Een financieel expert kan je precies vertellen welke invloed bepaalde keuzes hebben op de andere onderdelen van de scheiding.

Neem de tijd voor het regelen van de scheiding

Veel mensen vinden de periode van de scheiding erg moeilijk, en willen hier dan ook zo snel mogelijk vanaf zijn. Toch is het slim om je niet te laten leiden door de wens er snel vanaf te zijn. Je moet namelijk keuzes maken die invloed kunnen hebben op de rest van je leven. Neem hier dus de tijd voor en verdiep je overal goed in. Je zult jezelf er later alleen maar dankbaar voor zijn!

No Comments

Leave a Comment