Hoe werkt rijles bij rijschool Maarssen of rijschool Vianen

rijles

Misschien ga je bijna beginnen met je rijles, en misschien ben je er nog lang niet mee bezig. Desalniettemin kan je benieuwd zijn naar rijles bij rijschool Maarssen en hoe dit dan in elkaar steekt. Hierom hebben wij dit artikel samengesteld dat je zal leren hoe rijles precies zit.

 

Eerste stap voor je rijles

De eerste stap is natuurlijk het uitkiezen van een rijschool Maarssen of een rijschool Vianen, maar wanneer je dit al hebt gedaan is het tijd voor de eerste les. Je kunt beginnen met rijlessen vanaf dat je 16,5 jaar bent. Tijdens de eerste rijles leer jij jouw instructeur kennen en leer je vooral de praktische handleiding van de auto kennen, bovendien wordt er veel aandacht aan veiligheid besteed.

Na je eerste les zullen er meerdere lessen volgen, als je tevreden was over de rijschool tenminste. Ook moet je in deze periode ergens je theorie-examen doen. Dit houdt in dat je de autotheorie moet bestuderen door het volgen van lessen op je rijschool, zelfstudie vanuit het boek of via een internetcursus. Dan plan je samen met je rijninstructeur het examen in en met jouw theoriediploma opzak kun je rijexamen doen wanneer je hier klaar voor bent.

 

Wat houdt een tussentijdse toets in?

Voor jij je rijexamen doet is er de optie van een tussentijdse toets, dit is eigenlijk hetzelfde als een rijexamen alleen heb je dan nog geen rijbewijs. Een tussentijdse toets kan fijn zijn om te doen, zo kun je alvast wennen aan hoe het is om een rijexamen te doen, bovendien kun je vrijstelling krijgen voor de speciale handelingen, zoals fileparkeren, tijdens je werkelijke rijexamen.

Na gemiddeld 35 lessen is het tijd om op rijexamen te gaan. Hierbij rijdt je 35 minuten rond met een examinator en moet je twee speciale handelingen uitvoeren wanneer je hier geen vrijstelling voor hebt. Dit rondje rijden bepaalt dan of jij je rijbewijs hebt of dat je nog een paar lessen moet volgen bij rijschool Maarssen of rijschool Vianen

Zo ingewikkeld is het dus allemaal niet, maar je moet wel voorbereid zijn op een lang traject en makkelijk is het niet. Maar de beloning van een rijbewijs is het zeker waard.

 

No Comments

Leave a Comment