Hoe word je een nagelstyliste in 5 stappen

Ontdek de carrièrevereisten voor een nagelstyliste. Krijg de feiten over onderwijs, licenties, banengroei en salaris om te bepalen of dit het juiste veld voor u is.

Wat is een nagelstyliste?

Nageltechnici werken samen met klanten om nagels te vijlen, nagellak aan te brengen en nagelriemverzorging te bieden. Bovendien werken ze alleen op handen en voeten en bieden ze een aantal gespecialiseerde verzorgingsbehandelingen voor nagels. Ze moeten comfortabel en alert zijn met behulp van een aantal scherpe gereedschappen, inclusief maar niet beperkt tot tondeuses, vijlen en gespecialiseerd nagelriemgereedschap. Het is belangrijk om hun gereedschap schoon en hygiënisch te houden. Zij kopen hun nagelproducten dan ook vaak in bij een nagelgroothandel.

Wat doet een nagelstyliste?

Als nagelstyliste of manicure trim en polijst je de nagels van klanten, repareer je gebroken nagels en breng je nagelverlengingen aan. Daarnaast beoordeelt u de huidconditie van de handen van een klant, verzorgt u de nagelriemen en vormt u de nagels. Sommige bekwame technici maken zelfs ontwerpen of kleine afbeeldingen op de nagels van hun klanten. Om een ​​nagelstyliste te worden, moet je een trainingsprogramma volgen en een licentie verkrijgen van de staat waarin je wilt werken.

Stap 1: Voltooi een trainingsprogramma voor nageltechnici

Om een ​​nagelstyliste te worden, moet je een middelbare schooldiploma of GED hebben, minimaal 16 of 17 jaar oud zijn, een opleiding nagelstyliste voltooien en slagen voor een licentie-examen. Je kunt een certificaatcursus van drie maanden in nageltechnologie volgen, of je kunt ervoor kiezen om een ​​associate’s degree in cosmetologie te volgen, wat een tot twee jaar kan duren.

Programma’s worden aangeboden via vakscholen en privéscholen voor schoonheid of cosmetologie. Je leert technische vaardigheden, waaronder manicure, pedicure, het aanbrengen van kunstnagels, de anatomie van handen en voeten en het behandelen van nagel- en huidaandoeningen. Het is ook belangrijk om te leren over veiligheid en hygiëne, naast het hebben van basiskennis van nagelproducten.

Stap 2: Verkrijg een licentie

De meeste certificaten of opleidingen bereiden je voor op het afleggen van staatsexamens. Vereisten voor licenties zijn meestal het voltooien van een goedgekeurd trainingsprogramma en het behalen van een licentie-examen. Het praktijkexamen wordt afgenomen zodat u uw kennis kunt demonstreren. Sommige staten bieden wederkerigheid en accepteren een licentie van een andere staat, maar u moet contact opnemen met de staat.

Stap 3: Vind werk als nageltechnicus

Nagelstylisten zijn werkzaam in nagelstudio’s, schoonheidssalons, spa’s en resorts. Naarmate het aantal nagelstudio’s en -spa’s toeneemt, neemt de werkgelegenheid voor nagelstylisten naar verwachting tussen 2018 en 2028 met 10% toe.

 

Stap 4: Klanten laten groeien

Veel technici gaan vooruit door een loyale klantenkring op te bouwen. Vaardigheden en attributen zoals communicatie, zelfmotivatie, probleemoplossing, creativiteit, aanpassing aan verandering en hand-oogcoördinatie helpen je om op te vallen. Zodra uw klantenkring is opgebouwd, kunt u overwegen om uw eigen salon te openen.

Stap 5: Doorgroeimogelijkheden

Nadat je bent afgestudeerd aan een programma voor nageltechnici en je licentie hebt behaald, zul je waarschijnlijk onder enig toezicht op instapniveau beginnen. Naarmate je meer ervaring opdoet, kun je een toezichthoudende of managementrol vervullen. U kunt er ook voor kiezen om op andere gebieden van de cosmetologie te trainen, zodat u aanvullende diensten kunt verlenen. Een andere optie voor een carrièrepad is om leraar te worden en anderen nageltechnicusvaardigheden te leren.

No Comments

Leave a Comment