Waar moet je een herlaadkaart op vergelijken?

Het kiezen van een prepaid herlaadkaart is zeker niet makkelijk! Als je bij een mobiele provider bent krijg je ongetwijfeld de vraag hoeveel belminuten, SMS en MB’s je op je telefoon wilt zetten. Als je hier niet een goed beeld van hebt kan dit best lastig zijn! In dit artikel lees je daarom waar je op moet letten bij het vergelijken van een prepaid herlaadkaart.

Hoeveel MB kies jij?

Allereerst is het belangrijk om goed in de gaten te hebben hoeveel MB je gaat verbruiken. Het is verstandig om beter te veel dan te weinig te kiezen. Anders moet je snel je kaart opnieuw opladen!
Kijk bij het kiezen van je MB’s hoeveel je in het verleden gebruikt hebt. Heb je hier niet een goed beeld van? Op internet vind je handige tools, waardoor je snel weet hoeveel MB je maandelijks verbruikt. Op websites als Vodafone en T-Mobile weet je na enkele kliks hoeveel MB’s je ongeveer maandelijks verbruikt. Op deze websites vul je bijvoorbeeld in hoe vaak je op je telefoon zit en wat je op je telefoon doet.

Hoeveel belminuten wil jij?

Ook bij je belminuten is het verstandig om beter te veel dan te weinig te kiezen. Zo heb je bijvoorbeeld de beller die alleen bereikbaar is en zelf nooit belt. Voor deze type beller verbruikt ongeveer 50 belminuten.
Een gemiddelde beller, die gebeld wordt en zelf ook zo nu en dan belt, kan het beste kiezen voor 200 belminuten.
Uiteraard is het aantal belminuten die je kiest afhankelijk van je verbruik. Voer je bijvoorbeeld lange gesprekken? Hoe vaak bel je ongeveer per maand? Als je echt geen idee hebt hoe vaak je maandelijks belt is het slim om je gesprekken op te nemen. Als je vervolgens alle belminuten bij elkaar optelt kom je tot de totaal aantal maandelijkse belminuten.

4G of 3G?

Het kiezen voor 4G of 3G scheelt meestal niet zo heel veel in de prijs. Bij sommige providers maak je standaard gebruik van 4G, terwijl je bij anderen één euro extra betaalt.
Het grote voordeel van 4G ten opzichte van 3G is de internetsnelheid. Met name op zware websites, zoals Facebook en YouTube, merk je na de overstap op 4G dat je telefoon een stuk sneller is. Het plaatsen van een foto op Facebook gaat bijvoorbeeld een stuk sneller met 4G.
Verder heeft 4G een groter bereik. 4G heeft een landelijke dekking, wat betekent dat je bijna overal in Nederland toegang hebt tot dit netwerk.
Kortom, het is aan te raden om te kiezen voor 4G. Met slechts één euro extra (of zelf geen bijbetaling) profiteer je van een grotere, snellere verbinding.

Geld besparen met een prepaid herlaadkaart

Wil je geld besparen op je telefoonkosten? Dan is het slim om zoveel mogelijk providers met elkaar te vergelijken. Tegenwoordig heb je heel veel vergelijkingssites waar je alle mobiele abonnementen kunt vergelijken. Het kiezen van een prepaid simkaart is dus een kwestie van vergelijken. Vergelijk dus op basis van je wensen en je hebt meer plezier aan je telefoon.

No Comments

Leave a Comment