Van roker tot e-smoker

Roken is een eeuwenoude gewoonte, het is al bijna even oud als de mens zelf. Maar de laatste jaren is er een enorme evolutie binnen het roken. Vroeger hadden we de pijp, daarna de sigaren, de sigaretten en nu zijn er de vapes en e-sigaretten. Toch zijn de sigaretten er waarschijnlijk al het langst en de e-sigaretten, met de bijhorende hippe vapewinkel, het minst lang. Op zich doet het er niet toe maar we zien wel de vooruitgang en de laatste jaren komt steeds meer het besef hoe ongezond het is. Daarom worden sigaretten alsmaar duurder en blijven ze nieuwe dingen uitvinden. Een e-sigaret is heel wat gezonder als een normale sigaret, ook al bepaal je zelf het aantal nicotine. Overstappen als roker van sigaretten tot e smoker is voor uw gezondheid dus geen slechte keuze.

Ben je een beginnend vaper of heb je al ervaring met een e-sigaret?

Vapes zijn er in verschillende soorten, voor de beginnende vaper tot de ervaren vaper. Voor mensen die nog nooit hebben gerookt tot anderen die al jaren gewend zijn om te roken en te vapen. Maar voor ieders is er wat wils, zo heb je de startersets of ook wel de kleinere vapes. De pennen voor de minder ervaren vapers of kleine vape toestellen. Je hebt ook de grotere vapes voor beginners maar deze zijn in een kleiner formaat als de vapes voor mensen die al enige ervaring hebben met vapen.

Er zijn verschillende soorten aroma’s

Wanneer je gaat vapen is een van de belangrijkste zaken de aroma of de e-liquid die je in uw tank zal plaatsen. Er zijn veel verschillende soorten aroma’s, de eerste keuze die je moet maken is of je er een met of zonder nicotine wil. Daarnaast zijn er tal van verschillende smaken waaruit je kan kiezen. Het is fijn voor hiermee te experimenteren om zo tot uw ideale smaak te komen maar afwisseling kan ook eens goed doen. Steeds dezelfde smaak kan saai worden en op die manier kan je al snel genoeg krijgen. Kies daarom verstandig en hou het vapen boeiend en leuk.

No Comments

Leave a Comment