Mobiele airco’s voor grote ruimtes

Een mobiele airco heeft als voordeel dat je hem eenvoudig tussen verschillende ruimtes kunt verplaatsen. Natuurlijk is het daarbij wel belangrijk om rekening te houden met de grootte van die ruimtes. Niet iedere airco is namelijk overal voor geschikt. Een airco met een laag koelvermogen, uitgedrukt in BTU per uur of watt, doet onvoldoende voor een grote ruimte. In deze blog lees je dan ook meer over airco’s die geschikt zijn voor grote ruimtes. 

Sharp CVH9XR

De airco is smaller dan de meeste airco’s waardoor hij in kleinere ruimtes past, maar is qua koelvermogen geschikt voor grote ruimtes. Het heeft namelijk een koelvermogen van 2600 watt en is daarmee geschikt voor ruimtes met een inhoud van 150 m³ of een oppervlakte van 60 m². De hoogte van een ruimte is erg belangrijk in het berekenen van de geschikte ruimte, omdat het de inhoud vergroot. Daardoor is er meer koele lucht nodig om de ruimte te verkoelen.

De’Longhi PAC EX120SILENT

Deze mobiele airco van De’Longhi heeft een koelvermogen van 11.500 BTU, waardoor hij per uur veel lucht kan verkoelen. Het apparaat is dan ook geschikt voor ruimtes tot 115 m³. Je zou verwachten dat airco’s met een groot vermogen veel geluid maken bij het koelen van die lucht, maar dat valt in vergelijking met andere mobiele airco’s erg mee. Het heeft namelijk een geluidsniveau van 53 dB.

De’Longhi PAC EL112 CST

Deze De’Longhi mobiele airco is ook geschikt voor grotere ruimtes, waardoor hij bijvoorbeeld ideaal is voor gebruik op kantoor of in een woonkamer of woonkeuken. Het apparaat heeft namelijk een vermogen van 2900 watt en kan daarmee ruimtes efficiënt koelen met een inhoud tot 110 m³. Een ruimte van 6 x 6 x 3 meter is er dus gemakkelijk mee te verkoelen. Combineer een paar airco’s met elkaar en je kunt een nog grotere ruimte effectief verkoelen. 

Inventum AC125W

De 3-in-1 AC125W mobiele airco van Inventum heeft een hoog koelvermogen van 12.000 BTU, ook wel uitgedrukt in een vermogen van 3200 watt. Hiermee kan hij ruimtes met een inhoud van 105 m³ efficiënt koelen. Naast koelen, kan de airco ook ventileren en ontvochtigen. Daarvoor heeft het een ontvochtigingscapaciteit van 36 liter per uur. Het maakt de ruimte dus niet alleen koel, maar ook gezonder.

Tristar AC-5562

De Tristar AC-5562 is een krachtige airconditioner die blijvende verkoeling of warmte brengt waar nodig. Het gebruikt daarbij weinig energie. Het koelvermogen bedraagt 12.000 BTU en 3500 watt. Daarmee kan je ruimtes tot wel 100 m³ koelen, ventileren of luchtontvochtigen. Tijdens die laatste functie wordt 1,2 liter water per uur uit de lucht gefilterd. 

No Comments

Leave a Comment