Populaire landen om naar toe te verhuizen

Door de mogelijkheden van vandaag de dag is de wereld steeds kleiner geworden. Een vlucht naar het buitenland, het contact met onze vrienden en familie en de mogelijkheden van werk en opleiding in een ander land dan ons thuisland. Om deze reden zijn er steeds meer mensen die ervoor kiezen naar het buitenland te verhuizen. 

Redenen om te emigreren

Er zijn verschillende redenen om te emigreren. Voor iedere leeftijd is er een andere reden denkbaar. Zo kun je er op jongere leeftijd voor kiezen om te studeren in het buitenland of hier een stage te volgen. Daarnaast kiezen steeds meer jongeren ervoor om een zogenaamd ‘gap-year’ in te lassen. 

Ook op latere leeftijd kun je ervoor kiezen het roer om te gooien. Dit kan zijn om een carriere na te streven. En na je pensioen? Dan is het natuurlijk heerlijk om je oude dag door te brengen in het zonnetje of in een land waar de ouderenzorg uitmuntend is. Maar welke landen zijn dan nu populair? Wij geven je een aantal goede tips per leeftijdsgroep. 

Jong en onbezonnen

Op jonge leeftijd is het een gave uitdaging om te studeren in het buitenland of hier een stage te volgen. De top 3 bestaat op dit gebied uit Finland, Australië en Denemarken. Hier schijnen de opleidingen erg goed te zijn. Daarnaast is Australië een super populair backpack land onder jongeren. 

Carriere najagen 

Wanneer je ouder bent en aan het werk gaat, zijn er ook veel mogelijkheden op in het buitenland te werken. Dit kan bij een Nederlands bedrijf zijn, maar je kunt ook internationaal aan de slag gaan. Landen zijn op dit gebied populair door de work-life balance. In dat geval zitten we in Nederland helemaal goed. Hiernaast zijn echter ook Frankrijk en Denemarken goede keuzes. 

Je oude dag doorbrengen 

En dan komt er een punt waar je al die jaren voor gewerkt hebt: het is tijd voor je pensioen. Veel jonge senioren kiezen er dan ook voor om van hun pensioen te genieten onder de Spaanse zon of in een ander zonnig en relax land. Daarnaast kun je ook voor een heel ander land gaan. Wist je dat mensen in Noorwegen, Denemarken en Zwitserland een hoge levenstevredenheid hebben? Dat is pas onbezorgd je oude dag doorbrengen. 

Meer opties

Maar naast het mooie Europa (en Australië) zijn er wel meer aanraders. Zo is verhuizen naar Amerika ook steeds populairder. 

 

Veel succes!

No Comments

Leave a Comment