Rompertjes, de musthave voor elke moeder

Elke moeder heeft wel tien rompertjes van elke maat in de kast van de kleine. Het wordt ook wel het ‘magische’ kledingstuk genoemd. In dit artikel kun je meer lezen over waarom rompertjes handig zijn, welke maat, hoeveel je er nodig hebt en welke stof je het best kunt gebruiken.

Luiers op zijn plaats

De voornaamste reden is waarschijnlijk dat een romper de luier op zijn plek houdt. Het verkleint hierdoor de kans op ‘lekkage’, en dat willen we graag allemaal voorkomen. Door de handige drukknopjes aan de onderkant kan je de luier makkelijk verschonen en hoef je niet het hele kledingstuk uit te trekken. Ook bestaat het rompertje uit één kledingstuk, waardoor zijn of haar buikje altijd bedekt is. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat de baby kou vat wanneer zijn shirtje naar boven trekt.

Rompermaat

Elke baby heeft natuurlijk een andere maat wanneer hij of zij geboren wordt. De meeste pasgeboren baby’s hebben een romper in maat 50 of 56. Ook is het handig om te weten, de rompermaat vaak ook de lengtemaat van een baby is.

Als we kijken naar hoeveel rompertjes een baby nodig heeft, verschilt dat wel heel veel bij baby’s. Wanneer je bijvoorbeeld een baby hebt die veel spuugt of knoeit kan je beter meerdere rompertjes op zak hebben. Zo is het ook handig om rompertjes met lange mouwen te hebben en met korte mouwen. Je hebt ze ook in verschillende kleuren en zou ze eventueel als shirt kunnen gebruiken wanneer het warm is. Het is een beetje uitvogelen hoe veel je er nodig hebt (en hoe vaak jij de was doet natuurlijk ), maar beter te veel dan te weinig.

Stofjes

Er zijn natuurlijk verschillende rompertjes in verschillende soorten stof. Polyester ademt bijvoorbeeld minder en is daarom niet fijn voor de baby. Voor de baby is katoen het fijnst omdat het een goed ademde stof is en hij zacht aanvoelt voor jouw baby. Zorg ervoor dat de stretch in de stof zit, dit is fijn voor de baby en hierdoor blijft de romper beter behouden.

 

Heel veel succes met jullie aankopen van rompertjes de komende tijd, en veel shopplezier !

No Comments

Leave a Comment