Alles over Kipper vrachtwagens


Vrachtwagens, je hebt ze in alle soorten en maten. De ene is voor het logistieke transport, de ander is voor de agrarische sector. Bij de vrachtwagens worden kipper gebruikt maar ook bij de tractoren komen de kippers veel voor. Kippers zorgen ervoor dat bijvoorbeeld suikerbieten worden vervoerd. Ook wordt asfalt vervoerd met een kipper. Voordat je met een kipper kan rijden heb je rijbewijs CE nodig. In deze blog vind je alle informatie over de Kipper vrachtwagens. 

Wat is een Kipper? 

Veel mensen zullen vast nog niet veel van de Kipper hebben gehoord. Toch is het een bak die veel gebruikt wordt tegenwoordig in de agrarische sector. Een Kipper is het beste te beschrijven als een gemoderniseerde kar. Het grootste verschil met een kar en een Kipper zit hem in ledigen van de inhoud. Bij de kar gebeurde dit veelal handmatig. Bij de Kipper is het veel meer gemoderniseerd. Dit komt omdat een Kipper een mechaniek heeft. Dit mechaniek wordt ook wel hydraulisch genoemd. Dit zorgt ervoor dat de laadruimte door een horizontale laadpositie wordt gekiept. Deze manier zorgt ervoor dat de lostijd enorm wordt verminderd en je dus sneller kunt lossen. 

Waar wordt de Kipper toegepast? 

De kipper wordt veelal in de agrarische sector (landbouw) toegepast, dit zorgt ervoor dat de Kipper onder andere grondstoffen en voedsel levert. De volgende onderdelen worden toegepast met een Kipper: Akkerbouw, bosbouw, tuinbouw, veeteelt, visserij. Niet gek dus dat veel boeren steeds vaker gebruik maken van een Kipper om hun handel op deze manier moderner te maken en toe te passen. 
De landbouw is niet de enige sector waarin de Kipperwordt gebruikt. Ook in de logistieke sector wordt er steeds vaker met een Kipper gewerkt. Zo worden onder andere gebruik gemaakt van een Kipper wanneer er bulktransport van vaste producten vervoerd moet worden. Denk hierbij aan plastickorrels, afvalstoffen etc. Verder wordt er gebruikt gemaakt van de Kipper bij bulktransport in een gesloten tank van vloeibare producten met een hogere viscositeit. Hierbij moet je denken aan chocolade, pudding etc.

Voordelen van een Kipper 

Een van de grootste voordelen van de Kipper is dat je niet meer alles handmatig weg hoeft te scheppen. Je aanhanger kan namelijk met een druk op de knop stijgen en zo je inhoud legen. Dit bespaart erg veel tijd en kracht.

Kosten van een Kipper

De kosten van een Kipper verschillen. Zo is een oude vrachtwagen met een Kipper minder waardevol dan een nieuwe vrachtwagen met de nieuwste Kipper. De merken MAN, Mercedes Benz, Vovlo en Renault hebben verschillende trucks met Kippers te koop en zijn ook hoofdproducenten van deze Kippers. Een kipper uit 1971 van Mercedes staat voor €5500 euro te koop. Het zijn dus niet de goedkoopste vervoersmiddelen. Een Kipper uit 2000 staat voor ongeveer €20.000 euro te koop. Afhankelijk van de staat van de Kipper en het bouwjaar. 

De kipper is dus een vervoersmiddel wat de afgelopen jaren steeds populairder is geworden. Zo zorgt de Kipper ervoor dat het losproces een stuk sneller gaat en minder kracht kost. Zelf een kipper kopen? Bekijk dan https://www.trucks.nl/tweedehands-vrachtwagens/kipper/

No Comments

Leave a Comment