Wat is een shisha pen?

Wat is precies een shisha pen? Een shisha pen is een kleine elektronische waterpijp in de vorm van een sigaret die een gearomatiseerde shisha vloeistof kan verdampen. Dit is ideaal voor wanneer je van shisha onderweg wilt kunnen genieten. Deze pen is ieder moment klaar voor gebruik. Bij de shisha pen wordt een vloeistof verdampt dat geen koolmonoxide, teer of andere giftige stoffen bevat zoals bij het roken van tabak. Het gebruik van een shisha pen biedt een aangename en zuivere ervaring waarbij geen negatieve gezondheidseffecten of verslaving optreden. Zo wordt de oude traditie van het shisha roken modern geëvolueerd in de vorm van een shisha pen. 

Het roken van shisha

Het roken van shisha is een oude traditie die eeuwenlang teruggaat. Daarbij is de opkomst van de shisha pen een recente ontwikkeling. De shisha pen is uitgevonden nadat de e-sigaret is uitgevonden in 2003 door Hon Lik. De shisha pen is daarop een logische uitvinding geweest dat is uitgegroeid tot een trendy accessoire dat je veel in het straatbeeld ziet tijdens avondjes uit. De draagbaarheid, veiligheid, gezondheidsaspecten en verschillende smaken zorgen ervoor dat het gebruiken van een shisha pen vele voordelen kent vergeleken met de traditionele waterpijp.

Hoe werkt de shisha pen?

De shisha pen werkt door middel van verdamping. Hierbij wordt vloeistof tot het verdampingspunt verwarmd, waardoor een veilige damp ontstaat die geheel vrij is van giftige stoffen. Zowel de traditionele waterpijp als sigaretten werken daarentegen door het verbrandingsproces van materiaal, waarbij wel veel gifstoffen vrij komen. De shisha pen bestaat uit drie verschillende hoofdbestanddelen, namelijk de de vloeistofvulling, het  verwarmingselement en de batterij. Wanneer je een trekje neemt, wordt de batterij van de pen geactiveerd die het LED lampje op de pen en het verwarmingselement doen laten werken. Wanneer het element heet genoeg is, vindt bij de vloeistof een verbranding plaats, waarvan de damp kan worden geïnhaleerd. De shisha pen levert een zuivere en schone damp die geen koolmonoxide, teer en andere giftige stoffen bevat. De chemische stoffen die gezondheidsproblemen veroorzaken door het gebruik van tabak of de traditionele waterpijp komen dus niet vrij bij shisha pennen.

No Comments

Leave a Comment