Trending: Gedroogde bloemen versieren in je interieur

Het is helemaal hip om thuis natuurlijke en duurzame producten te gebruiken. De droogbloemen trend past hier perfect bij. Gedroogde bloemen zijn tegenwoordig niet meer dof en stoffig, maar echt gaaf in je interieur! Koop dus een mooie bos gedroogde bloemen en stuur deze als een brievenbus cadeau naar familieleden of vrienden als surprise. 

Bloemen drogen en je favoriete bloemen uitkiezen

Bloemen drogen is eenvoudig. Kies je favoriete bloemen en planten. Kies bloemen met leuke kleuren voor een geweldig effect. Verwijder eerst de onnodige bladeren. Bind vervolgens de bloemen en planten met een elastiekje aan elkaar en hang ze ondersteboven op een warme en droge plaats. Om de kleuren nog beter te behouden kun je ze het beste op een donkere plek ophangen. Naast deze manier van drogen heb je nog een aantal andere methoden, zoals het plaatsen van de bloemen tussen een boek en zelfs in de magnetron. Maar je kunt de droogbloemen natuurlijk ook kant-en-klaar kopen!

Styling van gedroogde bloemen

Er zijn veel manieren om gedroogde bloemen te stylen. De bloemen en planten zijn natuurlijk mooi op zichzelf, maar je kunt het nog beter maken. Je kunt de gedroogde bloemen bijvoorbeeld in een stolp doen, inlijsten, ophangen, in vazen ​​en in flessen zetten. Zoals te zien is op de onderstaande foto’s!

Gedroogde bloemen onderhouden voor je interieur

Gedroogde brievenbus bloemen kunnen erg lang meegaan. Dit is gemakkelijk en duurzaam omdat je niet steeds een nieuwe bos bloemen hoeft te kopen. Toch moet je ze een beetje onderhouden. Pas op dat je er bijvoorbeeld niet tegenaan stoot, want dan kunnen de bladeren eruit vallen. Bovendien moet je proberen ze uit de zon te houden.

Versier gedroogde bloemen in een vaas

Je kunt natuurlijk gewoon een bosje droogbloemen – of een paar stukjes of een grotere bloem of pluim voor een meer minimalistisch tintje – in een vaas op tafel, kast of bijzettafeltje zetten. Of kies voor een extra groot exemplaar en zet er een paar takken pampagras in. Lekker simpel, maar erg mooi! Ook leuk: combineer meerdere vazen ​​in dezelfde stijl of gerelateerde kleurtinten en droogbloemen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor kleine vazen ​​om een ​​buffettafel mee op te fleuren. Of zet gedroogde bloemen op je nachtkastje.

Ingelijst droogbloemen in je interieur

Wil je echte blikvangers maken van je droogbloemen? Dat is gemakkelijker dan je denkt. Kadreer je gedroogde bloemen in een fotolijst! Druk ze heel voorzichtig tussen het glas en hang meerdere lijsten bij elkaar aan een muur. Werkt zowel tegen een lichtere achtergrond als tegen een heldere witte muur. Je kunt verse bloemen natuurlijk ook goed laten drogen om dit uit te proberen. Zo kun je lang genieten van de bloemen van een bijzondere dag.

 

No Comments

Leave a Comment