Vakantie in eigen land? Ga naar Scheveningen!

scheveningen

Nederland is een klein land, maar er is alsnog genoeg te zien en doen. Een weekendje, midweek of week weg in eigen land is een goede manier om reiskosten en -tijd te besparen. In Nederland heb je niet altijd garantie van goed weer, maar als het dan goed weer is, is Scheveningen een geweldig vakantie-oord. En ook bij minder aangenaam weer is er genoeg te doen.

Activiteiten

Scheveningen beschikt over een casino, gamehallen, bars, discotheken, een bioscoop, winkels, een reuzenrad en nog veel meer. Ook buiten zijn er genoeg plekken om je te vermaken, zoals parken en niet te vergeten: het strand.

Cultuur

In Scheveningen zelf liggen een aantal musea, zoals Muzee Scheveningen, het Bunkermuseum en Beelden aan Zee. Scheveningen is deel van Den Haag en ligt daar dus erg dichtbij. In Den Haag kun je bijvoorbeeld het Binnenhof en het Haags historisch museum bezoeken. Iets ten noorden van de badplaats ligt Wassenaar, waar Museum Voorlinden zich bevindt, wat ook de moeite waard is om een bezoek aan te brengen.

Eten

Qua restaurants in Scheveningen is er genoeg keuze. Je kunt ervoor kiezen om aan het strand te eten, meer in het centrum of in de haven. Het zijn allemaal gezellige locaties, maar op het strand heb je toch wel het mooiste uitzicht. Een strandtent in Scheveningen die echt een aanrader is, is Barbarossa Beach. Hier kun je genieten van ontbijt, lunch, borrel(hapjes) en diner voor een redelijk prijs.

Verblijf

In de badplaats kun je verblijven in verschillende hotels, appartementen, bed & breakfasts, hostels en AirBnB’s. Er is voor ieder wat wils dus. De prijsverschillen tussen accommodaties verschillen ook erg. Als je zeker wilt weten dat je mooi weer hebt op je vakantie, kun je een last-minute boeken, afhankelijk van het weerbericht. Mogelijk bespaar je dan ook nog redelijk wat geld.

 

Kortom, we kunnen wel concluderen dat Scheveningen een interessante optie is voor een vakantie in eigen land.

No Comments

Leave a Comment