Een roadtrip door Amerika, dit moet je weten

Het is een droom van velen, de Verenigde Staten doorkruisen doormiddel van een epische roadtrip. Dat dit zo populair is bij velen heeft een reden, er is namelijk meer dan genoeg te zien! Met een mooie Amerikaanse auto kan jij het grote land ontdekken en kan je helemaal zelf bepalen wat je wel en niet gaat doen. Om jou te helpen met zo’n groot avontuur hebben wij wat handige tips op een rijtje gezet. Zo heb je een klein beetje een idee wat je te wachten staat!

Kies de juiste auto

In Amerika is alles groot en daar zijn de auto’s geen uitzondering op. Als je niet te veel kosten wilt maken moet je dan ook goed letten welke klasse auto het beste voor jou is. Een auto huren in Amerika kan namelijk duur uitvallen als in een te hoge klasse zit. Met Easyterra bespaar je tijd en geld en weet je in no time welke auto het beste voor jou is.

Brandstof in Amerika is goedkoper dan in Nederland, maar vaak niet zo goedkoop als de meeste mensen denken. Je kan er vaak vanuit gaan dat de prijs 1 US dollar per liter is en een huurauto rijdt op een liter tussen de 10 en 12 kilometer. De duurdere reisauto’s rijden ook vaak minder zuinig, houdt hier dan ook goed rekening mee!

Er is genoeg te zien, maak dus een keuze

De legendarische route 66, New York, Chicago, Los Angeles, de Grand Canyon. Dit zijn misschien wel de bekendste plekken van de Verenigde Staten, maar zeker niet de enige. Amerika is groot en als je niet ontzettend veel tijd hebt zal je dus ook keuzes moeten maken. De westkust is erg populair omdat er veel mooie plekken dichterbij elkaar zitten (voor Amerikaanse begrippen). Zo heb je steden als Los Angeles, San Francisco en Las Vegas. Veel natuur in Zion National Park,  Yosemite, Joshua Tree en de Death Valley. En als absoluut hoogtepunt kan je de Grand Canyon bezoeken en je eventjes heel klein wanen. 

Het fijne van een roadtrip is de vrijheid die je hebt, maar als je al een route vast hebt staan is het ook wel eens fijn om op tijd een accommodatie te huren. Wij raden sowieso aan om je heen- en terugvlucht op tijd te boeken. Ook voor de drukkere en duurdere plekken zoals Las Vegas en de Grand Canyon is het fijn om op tijd iets te hebben, zeker als je al een langere tijd aan het rijden bent.

No Comments

Leave a Comment