Voordelen van zomervoetbalkampen

Zomervoetbalkampen zijn onmiskenbaar gunstig voor ontluikende supersterren. Vaak voelen de kinderen zich aan het eind van het kamp goed over zichzelf en hebben ze niet alleen veel kunnen voetballen, maar ook veel plezier gehad. Absoluut één van de meest waardevolle dingen in zowel sport als leven. Maar hoe ontwikkelt een voetbalzomerkamp vaardigheden die anders misschien niet waren ontwikkeld? Wat is het echte verschil tussen een voetbalkamp buiten de club of school? De verschillen zijn subtiel en toch kan het jonge spelers helpen.

Nieuwe mensen

Tijdens het schooljaar spelen ze vaak bij hun eigen club en meestal kennen zij hun teamgenoten al best wel een tijd. Ze zijn dus op een bepaald moment best beperkt in het ontmoeten van nieuwe mensen, omdat zij vaak bij hun teamgenoten blijven. Het is belangrijk dan ook wel belangrijk dat jij je ploeg leert kennen waarmee je voornamelijk samenwerkt, maar een voetbalkamp geeft hen weer een duwtje in de rug om andere spelers te leren kennen. Jonge spelers moet het spel spelen met mensen die ze nog nooit hebben ontmoet, echt in een team passen en leren communiceren op het veld. Als je wekelijks met dezelfde 11 spelers praat, is dat goed voor je hoofdteam, maar door dingen in een kampomgeving te combineren, bouw je communicatieve vaardigheden op buiten een beperkt bereik.

Coaching

Kampen nemen spelers die gewend zijn aan dezelfde coaches en laten ze in conditionering en vaardigheidstrainingen vallen die ze niet gewend zijn, gegeven door vreemden die de capriolen van hun gebruikelijke coaches niet tolereren. Stapel dit bovenop de aanwezigheid van spelers met wie ze niet gewend zijn te spelen en ze zullen gedwongen worden zich aan te passen.

Ontwikkelingsdifferentiatie

Hoe intens het spel ook is, iedereen ontwikkelt zich op verschillende snelheden en heeft verschillende vaardigheden. Kampen bieden spelers de mogelijkheid om zich te specialiseren in hun sterke punten en extra te trainen op de zwakkere delen van hun spel. Terwijl teams grotendeels als een eenheid oefenen, staan zomervoetbalkampen groepen spelers toe om zich los te maken van de belangrijkste kampbevolking en te trainen op manieren die ze willen zien groeien.

No Comments

Leave a Comment