Waarvoor kan ik zoal een advocaat gebruiken?

In de mooie stad Utrecht kan je Tomlow advocaten vinden. Zij staan steeds paraat om u te ondersteunen in onder meer woonoverlastzaken, de aanpak van onderverhuur en tal van andere zaken. Utrecht is een echte studentenstad wat dus ook betekent dat er heel wat kamers en appartementen worden verhuurd. Maar hoe zit dat nu allemaal juist in elkaar? Juridische zaken zijn vaak zeer complex en klinken voor veel mensen als Chinees in de oren. Voor onze specialisten in zaken is dit eerder een speeltuin van wetboeken en wetgevingen. Specialisaties gaan van huurrecht tot arbeidsrecht maar ook vastgoedrecht, verbintennissenrecht en andere soorten recht komen aan bod. Geen enkel project is te groot of te klein, enkele klanten zijn de gemeente maar ook bedrijven en privépersonen kunnen bij  advocatenkantoor Utrecht terecht. 

 

Vastgoedrecht

Het vastgoedrecht is een overkoepelend recht voor alles dat met onroerend goed te maken heeft. Huren/verhuren, kopen/verkopen maar ook projectontwikkeling, financiering en het bouwrecht. Net zoals op alle andere plaatsen in Nederland worden ook in regio Utrecht vele huizen gekocht en verkocht of kamers verhuurd aan studenten. Het vastgoedrecht kan dan ook worden onderverdeeld in onder meer het huurrecht.

 

Huurrecht

Onder het vastgoedrecht heb je onder andere het huurrecht. Het huurrecht is een onderdeel van het burgerlijk recht dat zich bezig houdt met huurovereenkomsten. Dit kan gaan tussen privépersonen maar even goed tussen een grote investeerder van verschillende appartementen en een makelaarskantoor waarbij hetmakelaarskantoor weer aan iemand anders kan onderverhuren. Als je een huis in het bezit hebt, is het vaak interessanter om dat te verhuren dan te verkopen. Al weet je vaak niet wie de persoon echt is aan wie je de woning verhuurt. Iets wat vaak kan lijden tot problemen zoals huurders die niet of niet tijdig betalen, schade dat wordt aangebracht aan de woning… Hiervoor is het vaak verstandig om beroep te doen op advocaten zodat je zelf sterker in je schoenen staat en ook omdat het een heel werk kan zijn om alles zelf in orde te brengen. 

 

Arbeidsrecht

Een ander soort recht is dan weer het arbeidsrecht, dat regelt de verhouding tussen werknemer en werkgever. Voorbeelden hierin zijn ontslag, ontslag nemen, arbeidsconflict… Een bekend voorbeeld dat vaak in de media komt is #MeToo. Hoe ga je hiermee om als werkgever en welk recht heb je als werknemer? Of wat zijn mijn rechten als werknemer wanneer ik mijn ontslag krijg? Hoeveel krijg ik uitbetaald, kan de werkgever mij ontslaan bij langdurige ziekte? Ook hiervoor kan het interessant zijn dat iemand je goed en juist advies geeft. Kortom, bent u verwikkeld in een juridisch conflict of heeft u vragen over wat uw rechten en/of plichten zijn, richt u zich dan tot een advocaat!

 

No Comments

Leave a Comment