Wat moet je allemaal meenemen wanneer je met je kind op pad gaat?

Jonge ouders die met hun kind op pad willen gaan zijn soms moeilijk te onderscheiden van mensen die gaan verhuizen. Dat is niet zo vreemd want er moet een wereld aan spullen meegenomen worden om te zorgen dat je je kind ook van huis kunt geven wat het nodig heeft. Zo moet je altijd een aantal schone luiers meenemen, vochtige doekjes, schone rompertjes, een speen, voeding en uiteraard de beer van je kind. Het is goed mogelijk dat je je zo op al deze dingen richt, dat je bijna vergeet dat je ook nog moet zorgen dat je je kind veilig met je mee kunt nemen in de auto. Waar je ook heengaat, je moet vervolgens zorgen dat je kind goed kan zitten. Het goede nieuws is dat wij je precies kunnen vertellen welke stoeltjes je nodig hebt om deze onderneming goed te laten verlopen.

Een goed autostoeltje is verplicht

Wanneer je met je kind de weg op wilt in de auto, ben je verplicht om een autostoeltje te kopen. Een veel gekozen exemplaar is de Maxi Cosi autostoel en dat is niet zonder reden. Dit stoeltje heeft een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding en biedt bovendien voldoende ondersteuning aan je kind. Het stoeltje is zo gemaakt dat je het eenvoudig in de auto kunt bevestigen. Zorg er altijd voor dat wanneer je je kind op de bijrijdersstoel plaatst, je het met diens rug naar het raam plaatst. We hopen dat het nooit zal gebeuren, maar mocht de airbag springen, dan kan je kind in de verdrukking komen wanneer het met het gezicht naar het raam zit. Plaats je kinderstoeltje daarom altijd zo dat je kind naar de rugleuning kijkt. Nog beter is het om je kind op de achterbank te zetten. Daar heeft het meer ruimte en ook is er minder kans dat jij afgeleid wordt tijdens het rijden.

Een handig stoeltje om mee te nemen

Als je met je kind op de plaats van bestemming aangekomen bent, wil je zeker zijn dat er een goede stoel voor je kind is. Zorg er daarom voor dat je zelf een handige kinderstoel meeneemt zodat je kind goed kan zitten. Er zijn heel handige stoelen die je op kunt klappen, of je kunt ook kiezen voor een hangstoel die je aan de tafelrand hangt. Deze stoelen zijn eenvoudig mee te nemen en toch bieden zij voldoende comfort aan je kind om goed te kunnen zitten. Wordt je kind groter, dan kun je ook eenvoudigere kinderstoelen kopen die je in de kofferbak kunt leggen. Zo weet je zeker dat er altijd een fijn plekje voor je kind is om te zitten.

Veilig op de fiets

Ga jij niet met de auto, maar met de fiets op pad? Dan is het verstandig om een goed fietsstoeltje te kopen. Er zijn exemplaren voor achterop de fiets en voor op de fiets. Is je kind al wat groter? Dan kun je ook eens kijken of een fietskar misschien iets voor je is. Deze kar is ook zeer geschikt voor twee kinderen.

 

 

No Comments

Leave a Comment