Welke labelprinter past het best bij mijn webshop?

Een labelprinter is vaak onmisbaar wanneer je eigenaar bent van of werkt voor een webshop. Om pakketten te verzenden heb je uiteraard een verzendlabel nodig en een labelprinter helpt je om effectief en efficiƫnt te werken. Met slechts een druk op de knop print jij je verzendlabel uit waardoor je supersnel kan werken. Maar welke labelprinter heb je dan precies nodig? Er zijn veel verschillende opties Je hebt vervolgens ook papier nodig om te printen zoals Dymo labels. In dit artikel lees je waar je op moet letten als je een nieuwe labelprinter aan wilt schaffen. Zo kun je hopelijk een weloverwogen keuze maken om de juiste labelprinter te vinden voor jouw webshop.

Wat is een labelprinter?

In principe zijn er twee soorten labelprinters. Een labelprinter met direct thermische druktechniek beschikt over een printkop die heet wordt. Doordat de printkop vervolgens labels of etiketten aanraakt, kan deze een afdruk achterlaten. Daarnaast is er de labelprinter met een thermische druktechniek met printlint. Het printlint zorgt uiteindelijk voor de afdruk op het etiket. Alle hoogwaardige merken zoals Zebra labels en Brother bieden labelprinters en papier aan. Over het algemeen kiezen de meeste webshops voor een direct thermische labelprinter omdat er geen gebruik wordt gemaakt van inkt en een printlint. Echter hebben thermische labelprinters vaak wel een kortere levensduur.

Hoe kies je de beste labelprinter?

Denk eerst goed na over wat je precies gaat printen, welke transportbedrijf je pakketjes gaat bezorgen en hoe groot hun verzend labels moeten zijn. Daarnaast moet je nadenken over de kwaliteit van het label en hoe lang de afdruk leesbaar moet zijn. Een direct thermische labelprinter produceert een hogere kwaliteit labels over het algemeen. Tegenwoordig speelt duurzaamheid ook een grote rol bij nieuwe investeringen. Vind je dit belangrijk, dan doe je er goed aan om een Zebra labels aan te schaffen. Hun labels zijn namelijk veel langer houdbaar dan die van andere labelprinters. Helaas zijn Zebra printers wel duurder in de aanschaf, alhoewel de label prijzen vrij laag liggen. Over het algemeen is een Zebra printer een goede keuze op de lange termijn, zeker wanneer deze veelvuldig gebruikt wordt. Wanneer je een kleine webshop hebt met een kleiner budget dan is het interessant om een Dymo printer aan te schaffen. Weet je al welke jij kiest?

 

No Comments

Leave a Comment