De juiste makelaar voor jouw (ver)koop project

Er komt erg veel kijken bij het kopen of verkopen van een huis. Het is ook niet zomaar iets. Je krijgt te maken met regeltjes, verzekeringen en nog meer regeltjes. Bovendien gaat het vaak om veel geld.

Bij dit soort beslissingen is het belangrijk dat je iemand benaderd met verstand van zaken om je te helpen. Of het nu om het kopen of verkopen van een woning gaat en bij voorkeur dan ook iemand met verstand van de omgeving. Wanneer je bijvoorbeeld een huis gaat verkopen in Tilburg, is het verstandig om ook een makelaar in Tilburg te zoeken. Goede makelaars hebben verstand van hun eigen regio omdat ze hier natuurlijk erg actief zijn. Hier door kunnen ze je beter meenemen in trends en ontwikkelen van de lokale huizenmarkt. Tot slot heb ik nog wat andere tips voor het kiezen van de juiste makelaar.

Wat je vaak ziet is dat, wanneer een makelaar een huis in de buurt verkoopt, overige huizen ook door die makelaar worden verkocht. Kijk eens wat verder dan je buren. Vraag bijvoorbeeld naar ervaringen van vrienden en familie met een bepaalde makelaar. Wanneer iemand uit jouw directe omgeving een prettige ervaring heeft gehad met een makelaar, dan geeft dat vaak ook vertrouwen voor een samenwerking met jou.

Kies niet een makelaar op basis van een mooie website of een leuke profielfoto. Maak afspraken bij verschillende makelaars en kies degene die het beste bij jou en jouw wensen past. Volg daarbij altijd je gevoel want het is belangrijk om een goede klik te hebben met je makelaar zodat je open kan communiceren. Laat je ook niet beïnvloeden door vlugge praatjes, het gaat wel om een huis, niet om een pakje boter.

No Comments

Leave a Comment