Verrassend lekkere gerechten voor tijdens de Paasdagen

Hoe je de Paasdagen ook doorbrengt, samen genieten van zorgvuldig bereide hapjes en gerechten is altijd geslaagd. Dit lekker lange weekend biedt de perfecte gelegenheid om het thuis extra gezellig te maken. Daarbij mag overheerlijk eten en drinken natuurlijk niet ontbreken. Dus knoop gauw je schort om, zet de oven en het fornuis aan en bedenk wat voor lekkers je gaat maken. Iedere liefhebber van koken vindt onder de onweerstaanbaar lekkere recepten op de vrolijke kookblog Brendakookt.nl talloze gerechten. Wij doen je graag een aantal verrukkelijke suggesties waarmee je al je tafelgasten gegarandeerd blij maakt.

 

Lekker kopje soep

Een gerecht dat het op feestdagen zoals Pasen altijd goed doet, is een lekker kopje soep. Het is ook een prima manier om gezonde groenten te eten en vitamines binnen te krijgen. Omdat de smaak van courgette niet overheersend is, kun je met courgettesoep eindeloos variëren. Deze soep is makkelijk te bereiden en bij Brenda Kookt vind je een grote variatie recepten. Zo is er een basisrecept en zijn er tal van recepten met variaties, om extra kruiden, groenten en toppings te gebruiken. Een recept voor soep met een feestelijk tintje is dat voor courgettesoep gebonden met een roux. Je kunt de soep een finishing touch geven met gebakken spekjes, gerookte zalm snippers, kip of ham. 

 

Hartige en zoete pannenkoek-recepten 

Lekkernijen waar je voor de Paasdagen misschien minder snel aan denkt – maar waar je iedereen aan tafel altijd blij mee maakt – zijn pannenkoeken. Natuurlijk kun je die naturel bereiden en besprenkelen met stroop of bestrooien met poedersuiker. Wil je je Paasgasten verrassen met pannenkoek-varianten die ze nog nooit hebben gegeten? Kies dan jouw favoriete recept voor pannenkoeken uit de tientallen hartige en zoete recepten. Bij Goedomtedelen zetten we tijdens Pasen de pannenkoekenpan op het fornuis voor de pannenkoek-muffins met citroen en blauwe bessen, het pannenkoekentaartje met Nutella en banaan en de Tango-pannenkoekentaart. 

 

Feestelijke taarten 

Een taart uit eigen oven mag op feestdagen natuurlijk ook niet ontbreken. Op Brendakookt.nl vind je allerlei recepten voor een klassieker onder de taarten, namelijk de MonChoutaart. De bereiding neemt ongeveer een half uur in beslag en gaat heel eenvoudig. Vervolgens zet je de taart enkele uren in de koelkast om op te stijven. Zoals de naam van de taart al zegt, is de heerlijk verse roomkaas MonChou het hoofdingrediënt. Met deze smaakmaker kun je eindeloos variëren en die heeft een romige, frisse smaak. Voor de bodem gebruik je verkruimelde koekjes zoals speculaas, Bastognekoek of biscuits. Met de topping van de MonChoutaart kun je ook alle kanten op. Die kun je beleggen met vers fruit zoals aardbeien, mandarijntjes, blauwe bessen of frambozen. Maar je geeft een MonChoutaart ook een onweerstaanbare finishing touch met een topping van chocolade of karamel. 

 

Keuze te over voor MonChoutaart-recepten om je vingers bij af te likken! Dat geldt bijvoorbeeld voor de Oreo MonChoutaart, die met stroopwafels en karamel of de MonChoutaart met Kinderbueno. Welke lekkere en gezellige recepten zet jij deze Paasdagen op tafel? 

No Comments

Leave a Comment