3 leuke podcasts om te beluisteren op Spotify

spotify

Veel mensen kennen Spotify als een platform om onbeperkt naar de leukste muziek te luisteren, maar vandaag de dag is Spotify meer dan dat. Het luisteren van podcasts wordt steeds populairder onder gebruikers van de muziekdienst. Het aantal podcasts in Nederland schiet als paddenstoelen uit de grond, en de ene is beter dan de andere. Je hebt zelf waarschijnlijk een aantal podcasts die je interessant vind of goed aansluiten bij jouw interesses. Toch zijn er een aantal leuke podcasts die wellicht nog niet op je radar staan, maar wel de moeite waard zijn om te beluisteren. Wij zetten drie leuke podcasts voor je op een rij, die je bijvoorbeeld via Spotify kunt luisteren. Spotify bij KPN heeft zelfs goede aanbiedingen, waardoor je heel voordelig naar deze podcasts kan luisteren.

Echt gebeurd

In de podcast ‘Echt gebeurd’, komt er elke aflevering iemand aan het woord die een spraakmakend verhaal komt vertellen. Het gaat over iets dat de hoofdpersoon heeft meegemaakt, wat het vertellen waard is. Dit kan iets grappigs zijn, iets ergs, iets spannends of iets heel anders. Iemand die vertelt over haar mislukte afspraakje met haar date, of iemand die een ernstig ongeluk heeft meegemaakt maar hier weer helemaal bovenop gekomen is. Iedere podcast heeft een eigen verhaal, en die variatie maakt het keer op keer luisteren van deze podcast erg interessant.

Kijkvoer

De wekelijkse podcast “Kijkvoer” bespreekt alles wat met het aanbod op Netflix te maken heeft. Ben jij ook iemand die langer bezig is met het uitzoeken van een nieuwe serie dan het kijken van series? Dan is deze podcast echt iets voor jou. Er wordt besproken welke nieuwe titels beschikbaar zijn gekomen en proberen je op een leuke manier te vertellen welke film of serie écht iets voor jou is. De podcast duurt slechts een kwartier maar dan ben je wel helemaal op de hoogte van de leukste titels op Netflix.

Tijdlijn

Hou je van geschiedenis, dan is de podcast ‘Tijdlijn’ echt iets voor jou. In deze podcast wordt er teruggeblikt op historische interviews en reportages op de radio die in de vergetelheid zijn geraakt. Momenten die niet iedereen zich nog kan herinneren, maar wel een grote impact gemaakt hebben destijds, komen in deze podcast aan bod. Denk bijvoorbeeld aan interviews na een Elfstedentocht van jaren geleden of interviews met toenmalige politicussen in Nederland. Leuk om die oude verhalen weer eens terug te luisteren via deze wekelijkse podcast.

 

Ga op je computer, je tablet of je smartphone naar Spotify, en blader door de leukste podcasts. Wellicht dat er voor jou ook één of meerdere podcasts bijstaan waar je uren naar kan luisteren. Thuis, in de bus of in de wachtkamer van de tandarts, luister naar de podcasts wanneer je zelf wil.

 

Dit is een samenwerking.

No Comments

Leave a Comment