De oplossing voor uw funderingsproblemen

Funderingsproblemen oplossen

Is er een merkbaar hoogteverschil tussen het trottoir en uw woning? Of heeft u onlangs scheuren opgemerkt in de gevel of muren van uw woning? Dan is de kans groot dat uw woning kampt met funderingsproblemen. Funderingsproblemen beginnen altijd met iets kleins als klemmende deuren en ramen, maar kunnen op den duur tot grote schade leiden. Bijvoorbeeld een gescheurde gevel. Het is dus raadzaam om bij het kleinste voorgevoel een expert in te schakelen. Maar hoe gaat deze expert dan te werk? Hebben mijn buren hier last van? In dit artikel vertellen we u alles over het oplossen van funderingsproblemen.

Uitgebreid vooronderzoek

Het oplossen van uw funderingsproblemen begint altijd met een uitgebreid vooronderzoek. Dit wordt gedaan om een zo goed mogelijke oplossing te bieden. Elk probleem is namelijk uniek. Een expert zal op locatie de constructie van de woning en eventuele aanbouw/uitbouw analyseren en de staat van de fundering.

 

Na deze analyse zal er een rapport opgezet worden waarin advies gegeven wordt over de beste herstelmethode. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van de mate waarin er beschadiging is, het gewicht van het gebouw en de bodemgesteldheid van de bodem waar de fundering op staat.

Duurzame & innovatieve methode

U wilt natuurlijk zo snel mogelijk de veroorzaakte schade herstellen. Maar, allereerst is het belangrijk dat de fundering weer in zijn oude glorie hersteld wordt. Dit betekent in veel gevallen dat de fundering iets opgeheven moet worden. Dit kan door middel van de DFH-palen.

 

DFH-palen beschikken over een schroef aan het uiteinde, waardoor deze trillingvrij de grond in gedraaid kan worden. De constructeur bepaalt, aan de hand van het rapport, waar de palen de grond in gedraaid moeten worden. Vervolgens wordt de last van de fundering, door middel van speciale brackets, overgebracht op de DFH-palen. Dit alles geheel trillingvrij, u en uw buren hebben hier dus geen last van. Na deze werkzaamheden kan er dan eindelijk begonnen worden aan de herstelwerkzaamheden, zoals het repareren van de scheuren in de muur.

No Comments

Leave a Comment