5 tips voor beginnende beleggers

Dit is de tijd om geld te beleggen! De beurskoersen zijn het afgelopen week behoorlijk gekelderd. Met het feit dat er op dit moment nog geen vaccin tegen het coronavirus is neemt de onrust op de markt toe en blijven de koersen nog voorlopig laag.

Maar waar moet je op letten bij het beleggen in aandelen? Van het kiezen van een goede beleggingsapp tot aan goede investeringsmogelijkheden; in dit artikel lees je 5 handige tips voor beleggen voor beginners.

1.)   Beleg alleen wat je kwijt kan

Ten eerste is het aan te raden om alleen te beleggen in wat je kwijt kan. Wellicht heb je binnenkort een nieuwe auto of wasmachine nodig. Het is daarom altijd verstandig om wat geld achter de hand te houden. Hou dus voldoende reserve achter de hand, zodat je altijd nog leuke dingen kan gaan doen!

2.)   Hou goed bij wat voor kosten je maakt

Ten tweede is het verstandig om goed bij te houden wat voor kosten je maakt. Bij iedere transactie die je maakt betaal je transactiekosten. Met dit geld kan je dus niet beleggen. Daarom is het goed om de kosten per bank of broker goed met elkaar te vergelijken.

Hou er ook rekening mee dat je te maken hebt met bewaarloon. Dit zijn de kosten die in rekening worden gebracht voor het bewaren van de effecten.

3.)   Kies een goede beleggingsapp uit

Kies verder een goede belegginsapp uit. Eén van de betere beleggingsapp is de app van DEGIRO. In deze app vind je informatie over effecten van 18 landen. In de app heb je toegang tot 2 miljoen beleggingsproducten, zoals natuurlijk aandelen en obligaties, maar ook diverse ETF’s.

Daarnaast heb je Plus500, een beleggingsapp die zeer gebruiksvriendelijk is. Deze app wordt over de gehele wereld gebruikt en is zeer toegankelijk.

Tot slot heb je Trading 212. Op deze app heb je zelfs de mogelijkheid om te oefenen met beleggen. Zo kan je alvast oefenen voordat je er echt geld in steekt!

4.)   Verdiep je goed in beleggen

Beleggen is écht een vak apart. Koersen schommelen voortdurend en zeker als beginneling weet je niet wanneer je eruit moet stappen. Verdiep je daarom goed in beleggen!

Lees bijvoorbeeld het boek ‘the intelligent invenstor’, bekijk Youtube-afleveringen zoals ‘beleggers visie’ en volg de ‘BNR Beurs Watch’. Online vind je tegenwoordig zoveel informatie dat je je als snel een gevorderde belegger mag noemen.

5. Investeer alleen in wat je begrijpt

Tot slot: investeer alleen geld in datgene wat je goed begrijpt. Je moet echt begrip hebben over bijvoorbeeld het verdienmodel van het bedrijf, de vooruitzichten, de liquiditeit en de solvabiliteit.

Onderzoek dus goed waar je je geld in gaat steken. Zo is het, ondanks de harde koersval, op dit moment niet verstandig om te investeren in Shell. Daarentegen is het wel verstandig om je geld in Hornbach te steken. Door de coronacrisis is men volop aan het klussen!

Hopelijk weet je na het lezen van dit artikel dus meer over beleggen voor beginners. Veel winst toegewenst!

No Comments

Leave a Comment