3x weetjes over incontinentie

Er zijn verschillende aandoeningen die zomaar kunnen ontstaan: incontinentie is een van deze aandoeningen. Bij incontinentie is er sprake van ongewild verlies van urine en/of ontlasting. Dit kan op verschillende manieren veroorzaakt worden. Wat de oorzaak ook is, het is erg vervelend en je wilt hier natuurlijk zoveel mogelijk tegen doen. Hier lees je alvast een aantal handige weetjes over incontinentie en ben je verzekerd van duidelijke informatie! 

1: Iedereen kan te maken krijgen met incontinentie 

Het is een fabel dat incontinentie alleen ouderen treft. Wist je dat 1 op de 4 vrouwen en 1 op de 8 mannen hier ooit mee te maken krijgt? Ook onder de leeftijd van 65 jaar komt het veel voor. Vrouwen kunnen last krijgen van stressincontinentie tijdens het niezen, persen of een andere inspanning. De oorzaak bij mannen ligt vaak in de blaas of de prostaat. Chronische ziekten en bepaalde medicijnen kunnen de kans op incontinentie ook vergroten. 

2: Er zijn zeer goede incontinentiematerialen beschikbaar 

Bij incontinentie heb je dus geen controle over het urineverlies en dit is natuurlijk erg vervelend. Gelukkig is het goed mogelijk om hier iets aan te doen. Bij hulpmiddelonline.be kun je terecht voor het aanschaffen van kwalitatief incontinentiemateriaal. Van inlegkruisjes tot ondergoed: het is allemaal verkrijgbaar en zeer geschikt om te gebruiken bij urineverlies. Je bent dan ook in staat om altijd de gewenste hulpmiddelen aan te schaffen.  

3: Leven met incontinentie is heel goed mogelijk 

Het is met incontinentie nog steeds mogelijk om volop van het leven te genieten. Met het gebruik van goed incontinentiemateriaal voel je je altijd veilig en beschermd en kun je gewoon de deur uitgaan om leuke activiteiten te ondernemen. En omdat je heel veel soorten incontinentiemateriaal kunt vinden, is er voor iedereen en voor iedere situatie een geschikt hulpmiddel te vinden: ontdek zelf al jouw mogelijkheden! 

No Comments

Leave a Comment