Tips voor een dagje sauna

Verwen jezelf minstens 1 dag per jaar met een dagje sauna. Zomer, winter, ertussen in, het is altijd fijn. Ga lekker op tijd weg en zorg dat je een uurtje of tien of elf in de ochtend op de gekozen locatie bent. Neem je badjas en badlaken mee (Wist je dat je die ook kan laten personaliseren, mocht je een nieuwe nodig hebben) en niet te vergeten slippertjes natuurlijk. Alsnog vergeten? Geen ramp, huur ze bij de balie en plan daar meteen je behandelingen zoals een heerlijk hamamritueel bijvoorbeeld. Van oorsprong is de hamam een oosters badhuis waar mensen komen voor lichamelijke en geestelijke reinheid. Tegenwoordig is het een water en scrub ritueel, een weldaad voor het lichaam. Waar je ook voor kan gaan is een gezichtsbehandeling of voor een pedicure of iets anders, de keuze is reuze, ieder sauna oord heeft z’n eigen specialiteiten en bij de balie of op hun website zie je welke. Uiteraard is dat niet compleet zonder een sauna handdoek. Zo vind je hier een mooi overzicht met handdoeken.

De diverse ontspannen activiteiten

 

Berg je spullen op, pak een douche en start dan lekker met een kruidenbad. Dit ruikt heerlijk en ligt ontspannen en zo kan je rustig acclimatiseren alvorens 1 van de sauna’s te bezoeken.

Behalve de welbekende Finse sauna waar ook gedurende de dag opgietingen plaats vinden kun je kiezen voor een infrarood sauna. Hierbij dringt de warmte door je spieren door en voorkomt het blessures en kunnen afvalstoffen je lichaam verlaten. Ook het stoombad valt onder de categorie sauna. Geef vooral niet te snel op, blijf rustig zitten, kalmte zal je redden en je komt er weer heerlijk stressvrij uit vandaan. Zorg altijd dat je weer genoeg koelt tussen de sauna’s door en drink veel water om uitdroging te voorkomen. Voor diegene die voor de eerste keer een sauna gaan bezoeken, ga niet meteen helemaal bovenin liggen of zitten maar begin rustig onderaan. Hitte stijgt naar boven.

Zwemmen en lunchen

De meeste oorden hebben een zwembad, superfijn voor in de zomer om af te koelen als je geen behoefte hebt om de hele tijd in de zon te liggen bakken. (Wat ook heerlijk kan overigens, zonnen, daar maken ze altijd fijne plekjes voor en dan kan je ook even drinken bestellen.)

Over drinken gesproken, op de meeste plekken kun je lunchen of zelfs dineren. (Afhankelijk hoe lang je blijft.) Vandaag blijf je tot een uurtje of zes, dus ga maar heerlijk lunchen.

Houd die geplande opgieting in de gaten en je aparte massageafspraken, neem nog een duikje en ga rozig en voldaan naar huis.

No Comments

Leave a Comment