5 Tips bij de opvoeding van je puppy

Puppycursus kosten

Honden zijn voor veel mensen leuke dieren. Hun vriendjes en vriendinnetjes zijn het. Maar hoe kun je er zelf voor zorgen dat je een leuke tijd tegemoet gaat met je puppy? Er zijn vaak veel vragen bij kersverse hondenbezitters. Zeer belangrijk is het volgen van een opvoedcursus voor je pup. Lees meer over puppycursus. Maar een aantal tips kun je zo al krijgen. In dit artikel lees je de vijf meest handige tips.

1 Zorg voor goede slaapplek

Je puppy komt net uit het nest en is nog gewend om bij de andere pups en de moederhond te slapen. Het is een goed idee om in zijn nieuwe slaapplaats een hondenknuffel te leggen die ook in het nest heeft gelegen. Dat zorgt voor een vertrouwde geur. Je hond zal beter slapen en minder stress ervaren.

2 Niet te lang wandelen

Je puppy is in het begin van zijn leven nog heel kwetsbaar en je kunt er niet zomaar een half uur mee gaan lopen. Houdt in ieder geval de volgende stelregel aan: je mag 1 minuut wandelen voor elke week dat je pup oud is. Dus een pup van 10 weken mag 10 minuten wandelen.

3 Socialiseer je puppy

Socialisatie is het kennismaken met andere mensen, dieren dingen, omgevingen etc. Door je pup iedere dag met iets nieuws in aanraking te laten komen (op een goede manier) zal hij in de toekomst minder snel bang zijn voor iets dat je pup niet kent. De socialisatiefase is erg belangrijk maar zeker zo belangrijk is dat je die rustig opbouwt en doorloopt.

4 Wees consequent

Als je puppy iets doet wat je niet wilt hebben dan moet je dat laten weten. Maar op een normale manier. Zeg streng ‘nee’ maar wordt niet boos. Consequent zijn is de sleutel. Na een aantal keer zal je puppy het heus gaan snappen.

5 Belonen werkt echt

Je hond straffen voor verkeerd gedrag is ouderwets en achterhaald. Dat werkt veel minder dan het belonen van goed gedrag. Door beloningen begrijpt je hond dat hij goed bezig is en het motiveert hem om dat zelfde gedrag nog eens te laten zien, want wie weet krijg ik wel een koekje…

No Comments

Leave a Comment