Airsoft gear nodig? 3 tips voor het aanschaffen van het juiste materiaal

Airsoft is de laatste jaren in opkomst in Nederland. Dit komt vooral doordat het beoefenen van deze sport een kick geeft. Niet gek, want voor airsoft heb je wapens nodig. Het gaat hierbij om replica’s waarmee je balletjes afvuurt op jouw tegenstander(s). Wil je deze sport zelf gaan beoefenen? Dan moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Daarnaast moet je in het bezit zijn van een pas van de Nederlandse Airsoft Belangen Vereniging (NABV). Als je aan deze eisen voldoet, is het zaak om voor de juist aisoft gear te zorgen. Wij helpen je graag de juiste benodigdheden te vinden. Daarom zetten wij hier 3 tips voor het aanschaffen van het juiste materiaal op een rijtje.

1. Kies voor wapens van gerenommeerde merken

Als je op zoek gaat naar airsoft gear, begin je waarschijnlijk met de wapens. Logisch, want wapens zijn namelijk onmisbaar bij het spelen van airsoft. Ben je al voorzichtig begonnen met zoeken? Dan is het je ongetwijfeld al opgevallen dat je talloze airsoft wapens kunt kopen. Dat klopt, het aanbod is de laatste jaren namelijk alleen maar groter geworden. Als je geen verstand hebt van airsoft replica’s, kies je mogelijk lukraak een wapen uit. In dat geval krijg je mogelijk al snel spijt van jouw aankoop.

Wil je een airsoft wapen kopen? Dan raden wij je aan voor een wapen van een gerenommeerd merk te kiezen. Wanneer je net komt kijken in de wereld van airsoft, heb je waarschijnlijk geen idee wat goede merken zijn. Tokyo Marui is een voorbeeld van een goed merk. Dit merk heeft zijn sporen door de jaren heen ruimschoots verdiend. Hierdoor weet je zeker dat je een kwalitatief airsoft wapen in huis haalt.

2. Laat de prijs niet de doorslag geven

Heb je nog helemaal geen airsoft gear in huis? Dan betekent dit dat je behoorlijk wat spullen aan moet schaffen. Naast wapens heb je namelijk ook bepaalde accessoires nodig. Zo is het bijvoorbeeld handig om over een extra accu te beschikken. Mocht de accu van jouw wapen leeg zijn, dan kun je deze makkelijk en snel vervangen. Daarnaast is het belangrijk om in het bezit te zijn van voldoende munitie. Wie denkt dat dit het enige is, heeft het mis. Je hebt namelijk ook camouflerende en beschermende kleding nodig om airsoft te spelen.

Omdat je flink wat spullen nodig hebt voor airsoft, kan de prijs behoorlijk hoog oplopen. Daarom ga je mogelijk op zoek naar goedkopere alternatieven. Hierdoor kun je vaak flink wat geld besparen. Helaas is goedkoop in de wereld van airsoft vaak duurkoop. Zo gaat een goedkoop airsoft wapen meestal minder lang mee dan een duurder exemplaar van een bekend merk. Laat de prijs daarom nooit de doorslag geven, maar kijk liever naar de kwaliteit van airsoft gear.

3. Weet waar je op moet letten

Bij het kopen van airsoft wapens kijken veel mensen uitsluitend naar de prijs. Hierboven haalden we al aan dat dit niet verstandig is. Zorg er daarom voor dat je weet waar je wel op moet letten. Zoek bijvoorbeeld uit wat de snelheid is waarmee de balletjes worden afgevuurd. Wapens die snel schieten, zijn vaak makkelijker in gebruik. Bovendien kunnen ze meestal meerdere balletjes achter elkaar afvuren. Kijk daarnaast naar het bereik van de balletjes. Hoe groter het bereik van een airsoft gun is, des te makkelijker je jouw tegenstander(s) uitschakelt. Last but not least raden wij je aan naar het gebruiksgemak van airsoft wapens te kijken.

No Comments

Leave a Comment