Alle informatie over vacatures voor het MBO onderwijs vind je hier

Vacatures voor het MBO onderwijs zijn er genoeg. Heel gek is dat niet, want een groot deel van de Nederlandse studenten staat ingeschreven bij het MBO (het Middelbaar Beroepsonderwijs): honderdduizenden in totaal. En dus zijn er logischerwijs ook veel mensen nodig om alles daar goed te laten verlopen; mensen met allerlei verschillende functies. Het is dus ook goed mogelijk dat ze bij één van de MBO-instellingen behoefte hebben aan jou. Uiteraard zal hier in veel gevallen wel een bepaald diploma voor nodig zijn, maar er zullen ook vacatures voor het MBO onderwijs zijn waarbij dit niet het geval is. Om te kijken of werken in het MBO onderwijs wellicht iets voor jou is, kijken we hieronder naar twee aspecten van werken in het MBO. Ten eerste zijn dat de verschillende, specifieke werkzaamheden die er verricht worden en daarnaast naar wat werken bij het MBO in zijn algemeen aantrekkelijk maakt.

 

De verschillende vacatures voor het MBO onderwijs

Het eerste waar je aan denkt bij vacatures voor het MBO onderwijs zijn waarschijnlijk vacatures voor docenten. En inderdaad is een groot gedeelte van de vacatures bedoeld voor potentiele docenten. Dit kunnen echter heel veel verschillende soorten docenten zijn, aangezien er natuurlijk verschillende vakken gegeven worden op het MBO. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan vacatures voor docenten in de talen, zoals Engels en Nederlands, maar er worden ook regelmatig docenten voor het vak rekenen gezocht. Daarnaast zijn er vakken (en bijbehorende vacatures) die minder algemeen zijn; deze vakken zijn meer gelinkt aan een specifieke MBO-opleiding. Voor een opleiding Marketing & Communicatie zijn immers andere docenten nodig dan voor een technische opleiding, of voor een opleiding tot verpleegkundige. Los hiervan zijn er natuurlijk ook nog andere vacatures die ingevuld moeten worden, dus vacatures waarbij niet gezocht wordt naar een docent. Voorbeelden hiervan zijn: conciërges, administratiemedewerkers en beleidsadviseurs.

 

Wat maakt werken bij het MBO onderwijs zo leuk

Al deze verschillende beroepen hebben zo hun eigen charmes, maar wat alle mensen delen die dergelijk werk doen, is dat ze allemaal in een enorm belangrijke organisatie werken – en dat geeft voldoening. Want hoewel het MBO door de jaren heen niet altijd positief in het nieuws is geweest, en daardoor ten onrechte een ietwat slechte naam heeft gekregen, is het Middelbaar Beroepsonderwijs enorm belangrijk voor onze samenleving. Zonder MBO’ers zou alles stil komen te liggen.

 

Kijk op Nivvo.nl voor meer onderwijs vacatures.

No Comments

Leave a Comment