Augmented reality workshop ten goede van uw organisatie

Augmented reality

Een organisatie kan zich niet veroorloven om stil te staan, er liggen altijd concurrenten op de loer met nieuwe ideeën die graag jouw klanten of leden overnemen. Naar deze afnemers en andere betrokken partijen heb je als organisatie de verplichting om te vernieuwen, en als organisatie met beide benen in de huidige samenleving te blijven staan. Van multinationals tot aan verenigingen en goede doelen organisaties; met een augmented reality workshop neem je een voorsprong op de rest, de juiste augmented reality spreker kan je hierbij op weg helpen.

Augmented reality workshop organiseren

Wat moet ik als organisatie met AR technologie? Dat is de eerste vraag die gesteld wordt door de directie of bestuur. Een terechte vraag, want de meeste augmented reality die we te zien krijgen bestaat uit simpele spelletjes en gimmicks met een beperkte houdbaarheid. En dat is juist de reden waarom een augmented reality workshop organiseren zoveel meerwaarde kan bieden, zo kun je doelgericht de mogelijkheden ontdekken aan de hand van praktijkgerichte voorbeelden. Met een AR workshop kun je ook kennismaken met echte augmented reality producten zoals AR brillen, logistieke software of andere toepassingen zonder direct te investeren in hardware en software die snel kan verouderen.

De meerwaarde van een augmented reality keynote speaker

Met computers is vrijwel alles mogelijk, daarom is het tijdens een augmented reality workshop van belang om grenzen te stellen. Een augmented reality spreker is een persoon die niet alleen informatie kan overdragen op een begrijpelijke wijze, het is ook een expert die weloverwogen informatie kan weglaten die slechts ruis zal veroorzaken. Een ervaren augmented reality keynote speaker denkt niet alleen aan de informatie die wordt overgedragen, maar bepaalt ook welke informatie NIET behandeld wordt om de presentatie begrijpelijk te houden.

Tips voor een effectieve augmented reality workshop

Hier zijn enkele tips bij het organiseren van een effectieve augmented reality workshop. De augmented reality spreker zal hier bij de voorbereiding rekening mee houden:

  • Bepaal een focus: Wanneer je met logistieke uitdagingen bezig bent hoef je geen aandacht te besteden aan spelletjes op de smartphone. Er zijn ook grote verschillen tussen AR brillen onderling zoals diepte herkenning of voice-chat. Bepaal een focus tijdens de presentatie en stel vooraf grenzen aan de inhoud van de AR presentatie.
  • Maak het interactief: Met alleen woorden breng je de boodschap niet over, de luisteraars moeten participanten zijn die indien mogelijk zelf met de technologie aan de slag kunnen gaan. Laat het publiek ook zelf met ideeën komen voor toepassingen binnen de organisatie.
  • Stimuleer samenwerking: Waar het bij virtual reality vaak een individuele ervaring betreft, wordt AR binnen organisaties juist gebruikt als communicatiemiddel, een gereedschap om samenwerking te bevorderen. Dat moet bij een augmented reality workshop zeker aan bod komen.
  • Sta open voor nieuwe inzichten: Veel informatie die in een augmented reality workshop behandeld wordt gaat over nieuwe toepassingen die nog niet binnen de organisatie bekend zullen zijn. Door met een open blik de technologie te verkennen ontdek je nieuwe mogelijkheden die passen binnen de organisatie.

Bespreek de inhoud van een augmented reality workshop vooraf met de augmented reality spreker voor een presentatie die zal resoneren binnen de gehele organisatie.

Bron: https://ar-experts.nl/ar-spreker

No Comments

Leave a Comment