De beste basketballer aller tijden!

Overal in de wereld ontstaat er discussie met de volgende vraag: Wie is nu the G.O.A.T. (Greatest of all time) van de basketbalwereld? Michael Jordan, Kobe Bryant en Lebron James zijn de meest genoemde spelers maar natuurlijk worden ook oude legendes als Hakeem Olajuwon of Wilt Chamberlain genoemd in de conversaties.
Er lijkt een clash te zijn tussen de nieuwe generatie en de oude generatie en wie heeft er nu echt gelijk vroeger werd alles van de NBA niet zo goed in beeld gebracht als tegenwoordig was de commercie er nog niet en werd er harder gespeeld wordt vaak gezegd. Ondanks al die aannames blijft het natuurlijk moeilijk om een speler te kiezen. De een is beter allround en de andere een echte rebound of punten koning.

Vanaf vandaag 20 April is de nieuwe documentaire van Michael Jordan “The Last Dance” te zien op Netflix. Een verhaal over een legendarische carrière en volgens velen the G.O.A.T of Basketbal. De nieuwe nog nooit vertoonde beelden zullen zowel de NBA fans en oude generatie op het puntje van de stoel laten zitten maar zorgd er ook voor dat de jongere generaties de kans hebben het gehele verhaal van Michael Jordan te bekijken en te zien hoe hij nu echt speelde.

Naast het basketbalveld was Jordan ook een enorm icoon. Zo had hij schoenen aan van Nike die verboden waren door de NBA en krijg hij elke wedstrijd een flinke boete voor het spelen op die kleurrijke schoenen van Nike. Natuurlijk werden deze kosten volledig door de sponsor gedekt en was het voor Nike een van de beste campagnes ooit. zo werd het merk Jordan geboren. Hij kreeg een lifelong samenwerking met Nike en zijn eigen ​Jordan basketbalschoenen​ lijn. Hierna werd ook gewerkt aan kleding en is het een losstaand merk van Nike geworden met het iconische Jumpman logo. Het silhouet van Michael jordan zijn befaamde dunk tijdens de dunk-contest op de All-Star weekend.

Meer weten over deze sportlegende ga er lekker voor zitten en begin vanaf vandaag met het kijken van ‘The Last Dance’ op Netflix. De serie bestaat verschillende delen en er zullen wekelijks twee afleveringen worden gereleased!

No Comments

Leave a Comment