De vele voordelen van eSIM

eSIM is het nieuwste van het nieuwste en nog maar bij enkele providers in Nederland verkrijgbaar. eSIM maakt virtueel bellen mogelijk en is de vervanger van de fysieke sim kaart. Op een simkaartje staan alle gegevens die nodig zijn om je smartphone met het netwerk te verbinden. Als je gaat bellen via eSIM dan heb je geen klein plastic kaartje meer nodig, deze functie zit dan ingebouwd in je smartphone en de provider regelt de rest.

Wat zijn de voordelen van eSIM?

Dankzij eSIM hoef je nooit meer te wachten op je simkaartje. Bij het afsluiten van een nieuw contract wordt dit kaartje meestal per post naar je toegezonden, dit duurt enkele dagen. Het opsturen van een simkaartje is dankzij eSIM niet meer nodig. De provider kan direct contact leggen met je smartphone en binnen enkele minuten kun jij gebruik maken van je nieuwe telefoonnummer of abonnement. Je kunt jouw simkaartje ook nooit meer kwijt raken. Je hoeft niet meer te friemelen om dat minuscule kaartje op de goede plek in je smartphone te krijgen. Dit is prettig voor jou maar ook voor de kwaliteit van je smartphone. Omdat er geen kaartje meer in hoeft en je smartphone gesloten kan blijven, komt er ook geen stof in en is de behuizing direct ook beter af te sluiten voor water.

Voor welke smartphones is eSIM bedoeld?

De “e” staat voor embedded. eSIM betekent dus een ingesloten simkaart. eSIM is een functie van je smartphone geworden. De meeste nieuwe smartphones hebben deze functie al. Mocht jij gebruik willen maken van een eSIM abonnement dan moet je dus eerst even goed kijken of jouw smartphone deze functie ondersteund. Bijna alle nieuwe smartphones die momenteel uitgebracht worden bevatten deze functie ook, dus over een tijdje kan iedereen met eSIM bellen, sms’en en internetten.

Dual-sim wordt onnodig bij het gebruik van eSIM

Een aantal smartphones hebben plek voor twee simkaartjes, dit noemt met dual-sim. Op deze manier kun je één smartphone gebruiken voor zowel je zakelijke telefoon abonnement als je privé. Hierdoor hoef je niet steeds tijdens je werk twee smartphones mee te slepen. Maar met de komst van eSIM wordt deze functie overbodig. Doordat eSIM is ingebouwd in je smartphone, kun je daarnaast nog een fysiek simkaartje plaatsen. Je zou dus een privé eSIM kunnen bestellen en deze combineren met je zakelijke Sim Only bij Simyo.

eSIM voor internet of things

Momenteel is eSIM langzaam terrein aan het veroveren in Nederland. Het zal door steeds meer providers opgepakt worden zodat straks iedereen er mee kan bellen, sms’en en internetten. Maar in de nog iets verdere toekomst zal eSIM niet alleen maar voor in smartphones gebruikt gaan worden. Het virtueel contact leggen met een netwerk is ook handig voor andere “slimme producten”. Denk hierbij aan koelkasten, alarmsystemen en dergelijke. Zo’n zeer kleine uitvinding kan dus voor ons leven grote positieve gevolgen hebben.

No Comments

Leave a Comment