De winter staat voor de deur, maak je auto nu winterklaar

Nu de koudere dagen in aantocht zijn is het hoog tijd om je auto voor te bereiden op de winter. Met koud weer heeft je auto extra aandacht nodig om goed en veilig te blijven werken. Je doet er dus goed aan het winteronderhoud niet te lang uit te stellen. Zorg ervoor dat je auto op tijd winterbanden heeft, koop een nieuw setje automatten op maat en ververs de antivries. In dit artikel zetten we de dingen die je kunt doen om je auto voor te bereiden op de winter op een rijtje.

Denk aan de antivries en ruitenvloeistof

Gaat het vriezen, dan is het belangrijk dat de antivries in je koelvloeistof nog van goede kwaliteit is. De antivries zorgt ervoor dat de motor niet bevriest wanneer het echt koud wordt. Met een antivriesmeter kun je controleren of de koelvloeistof nog genoeg antivries bevat. Ook je ruitenwisservloeistof kun je het beste vervangen door een soort die antivries bevat. Dat zorgt ervoor dat de vloeistof niet op je ruiten bevriest wanneer je je voorruit schoonspoelt. Ook helpt het de ruiten ijsvrij te houden, waardoor je zicht goed blijft en je in de ochtend niet lang hoeft te krabben.

Denk om de winterbanden

Misschien heb je je wel eens afgevraagd of winterbanden in Nederland echt nodig zijn. Het wordt hier natuurlijk zelden echt koud. Toch zijn winterbanden zeker een goed idee. Het voordeel van deze banden ligt hem in de remweg. Op besneeuwde op bevroren wegen hebben auto’s met winterbanden een veel kortere remweg dan auto’s die nog op zomerbanden rijden. Een auto zonder winterbanden glijdt een stuk verder door, waardoor er sneller ongelukken ontstaan wanneer je plotseling moet remmen. Winterbanden maken je auto dus een stuk veiliger, ook tijdens onze vrij milde winters. 

Tijd voor nieuwe automatten?

Ook is het een goed idee om eens kritisch naar de vloermatten in je auto te kijken. Tegenwoordig is het mogelijk om goedkope automatten op maat te kopen. Daarmee maak je ook het interieur van je auto klaar voor de winter. Automatten bestaan om de ondervloer van je auto te beschermen tegen slijtage, en zullen op den duur dus zelf gaan slijten. Het is een goede keuze om meteen een set nieuwe matten aan te schaffen. Dat is doorgaans voordeliger en zorgt ervoor dat het interieur van je auto er weer goed verzorgd uitziet.

Sla de juiste accessoires in

Nieuwe automatten zijn accessoires die je auto veiliger kunnen maken in de winter. Met matten op maat weet je zeker dat de automatten-bevestiging op de juiste plaats zit voor jouw merk en model auto. Daarnaast is het een goed idee je auto uit te rusten met diverse accessoires zoals een slotontdooier, ruitontdooier en een ijsdeken. Daarmee houd je je auto ook tijdens de winter in topconditie.

No Comments

Leave a Comment