Design tips om een kleine badkamer groter te laten lijken

Als je een superkleine badkamer hebt, probeer je alles in de beschikbare ruimte te laten passen als een gigantische kruiswoordpuzzel. Een van de uitdagingen is om een toilet, wastafel en douche allemaal in een ruimte proppen. Hierbij enkele design tips om je badkamer groter te laten lijken, zonder complete badkamerrenovaties.

  1. Plaats de gootsteen in een hoek

Soms kan zelfs een wastafel op het voetstuk de enige beschikbare rijstrook in een badkamer verstoren.

In dit geval werkt het plaatsen van een hoekwasbak tegenover het toilet beter dan een wasbak tegenover de douche. Het openen en sluiten van de douchedeur zorgt meestal voor een ongemakkelijke situatie.

  1. Gebruik een douchegordijn

Een douchegordijn dat heen en weer beweegt, bespaart ruimte boven een glazen deur die naar binnen en naar buiten beweegt.

  1. Laat de wastafel zweven

Naast het visueel helpen om de badkamer groter te laten lijken, maakt het monteren van een wastafel boven de vloer een beetje ruimte voor kleine items.

  1. Kies voor een ronde wastafel

Krappe ruimtes kunnen scherpe hoeken tot heupgevaren maken. Als de hoeken van een wastafel in de weg zouden staan, kies dan voor een afgeronde stijl. Ja, een ronde wastafel kan in een vierkante ruimte werken. Geen gekneusde heupen meer!

  1. Verleng het badkamer kastje over het toilet

Een badkamer kastje kun je ook over het toilet door laten lopen. Dit creëert genoeg ruimte voor een paar benodigde items.

  1. Gebruik een patroon

Een grootschalig patroon, zoals een brede streep, kan het oog misleiden om een grotere ruimte te zien. De vierkante meters blijven misschien hetzelfde, maar de badkamer voelt groter aan.

  1. Breid de breedte van de spiegel uit

In de kleinste ruimtes kan een spiegel over de muur in plaats van alleen boven de wastafel twee mensen in staat stellen om deze tegelijkertijd te gebruiken. In minder dan ideale ruimteomstandigheden helpt elke centimeter.

  1. Installeer de handdoekstang op een deur of wand

Wanneer ruimte minimaal is, houdt het plaatsen van een handdoekstang op de douchedeur handdoeken bij de hand. Het is mogelijk dat u het grootste deel van uw handdoeken in een nabijgelegen linnenkast moet bewaren, maar het is essentieel om die ene handdoek in de buurt te hebben om mee af te drogen.

  1. Gebruik een wandkraan

Gebruik een wandkraan. Het monteren van een kraan aan de muur zorgt voor een smallere wastafel, wat op zijn beurt vierkante beelden vrijmaakt in de totale badkamer. Wees niet bang om een wandkraan in een traditioneel ontwerp te proberen. Het werkt overal!

Bent u op zoek naar een goed lokaal bedrijf in België die al meer dan 25 jaar ervaring heeft in badkamerrenovaties? Ga dan voor badkamerrenovatie Antwerpen.

No Comments

Leave a Comment