Do’s & dont’s bij het inrichten

Do’s & dont’s bij het inrichten

Is je woning toe aan een make-over, maar weet je niet precies waar je moet beginnen? Er is tegenwoordig zoveel keus, van luxe designer meubels van Montis tot leuke accessoires van je lokale bouwmarkt. Er zijn een paar basisregels waar je je aan moet houden om te zorgen dat jouw project niet in duigen valt. In deze blog worden de meest voorkomende fouten bij het inrichten van een interieur beschreven, zodat jij ze niet hoeft te maken!

Plaats je meubel niet dichtbij de muur

Het klinkt waarschijnlijk onlogisch, maar door je meubels van je muur af te zetten, lijkt je ruimte groter! Dit geldt tevens voor kleine appartementjes.

Kies voor comfortabele, kwalitatieve kussens

Kussens bepalen voor een groot gedeelte de sfeer van je inrichting. Kies daarom voor kussens van goede kwaliteit die lang meegaan en niet inzakken. Het is ook prettig dat een kussen comfortabel is, synthetische vullingen raden we niet aan. Schud een kussen een beetje op om te checken hoe de kwaliteit is.

 

Bespaar niet op verlichting

Mensen kiezen vaak voor verlichting die niet groot genoeg is om de hele ruimte verlichten. Het is dus belangrijk dat je niet bespaard op verlichting, zodat je woonruimte wel goed tot z’n recht komt.

Niet alles hoeft te matchen

Je kan helemaal los gaan op de accessoires en de kussens, lampen, bloemen en muren op elkaar afstemmen. Echter moet je hier niet in doorslaan, anders is wordt je ruimte heel saai. Speel een beetje met verschillende materialen en patronen om het geheel wat op te fleuren.

Visualiseer je nieuwe inrichting

Ten slotte kan het helpen om een plattegrond te maken van de ruimte die je wilt restylen. Neem hier de maten in op van bestaande meubels en eventuele ramen en deuren. Zo krijg je een beter idee hoe een nieuw meubelstuk zou passen in je inrichting. Dit is ook erg handig wanneer je bijvoorbeeld een nieuw kleed, of een nieuwe vloer wilt aanschaffen.

No Comments

Leave a Comment