Energie besparen met houten kozijnen

Deze website is gemaakt om jouw te voorzien van de beste tips omtrent duurzaam wonen. Dit onder het motto; als iedereen duurzamer gaat leven dan zorgen we gezamenlijk voor een beter milieu.

Wij krijgen vaak de vraag; welke soort kozijnen vinden jullie het meest verantwoord? De titel van deze blog verraad het antwoord misschien al: houten kozijnen hebben onze voorkeur! Je hebt verschillende soorten materialen waar kozijnen van gemaakt worden. Denk hierbij aan metaal, kunststof, aluminium en hout. Elk soort kozijn heeft bepaalde voordelen. Zo blijft kunststof bijvoorbeeld langer goed dan hout, kiezen sommigen stalen kozijnen voor de industriële uitstraling en heeft hout de hoogste isolatiewaarde. En dat laatste is waar het bij ons deels om gaat. Houten kozijnen hebben namelijk een aantal voordelen:

  • Hoge isolatiewaarde;
  • Het produceren en winnen zorgt voor de minste vervuiling van alle soorten kozijnen;
  • Makkelijk te plaatsen;
  • Makkelijk op maat te maken.

Ondanks dat de gemakkelijkheid van bewerking en plaatsing uiteraard ook belangrijk is, zijn houten kozijnen simpelweg de meest milieuvriendelijke kozijnen. Daarnaast zijn houten kozijnen over het algemeen ook het goedkoopst om aan te schaffen en zorgt het dus voor een verlaagde stroomrekening. Vrijwel alleen maar voordelen al vraag je het ons !

houten kozijnen

Houten kozijnen bestellen

Bij het bestellen van houten kozijnen zijn er twee mogelijkheden

  • Je belt een lokale aannemer met het verzoek om nieuwe houten kozijnen voor je te plaatsen. In dit geval maakt de aannemer de kozijnen en plaats hij deze zelf;
  • Je bestelt je kozijnen online via verschillende webshops of . Onze voorkeur gaat hier ook uit naar deze optie en dan simpelweg omdat het in 99% van de gevallen goedkoper is dan de lokale aannemer. De lokale aannemer heeft vaak hoge overheadkosten welke hij doorberekend in de prijs van de kozijnen. Het proces van een kozijnen webshop is een stuk efficiënter ingericht omdat er geen vestiging is en vaak enkel een werkplaats. Dit merk je ook in de prijzen. Zo betaal je bij Houten Kozijnen Loods voor een complete deur een vanaf-prijs van €848.

No Comments

Leave a Comment