Hoe werkt trainen met een personal trainer?

Hoe werkt trainen met een personal trainer?

Dat er veel voordelen zitten aan het trainen met een personal trainer is wel duidelijk. Hier hebben we ook al eerder over geschreven. Hoe gaat het trainen met een personal trainer precies in z’n werk en wat kan een personal trainer allemaal voor je betekenen? We bespreken het graag even.

Wat doen ze?

Een personal trainer kan je natuurlijk persoonlijk begeleiden op het gebied van beweging, daarnaast kunnen ze je ook begeleiden op het gebied van voeding en mental coaching. Met veel kennis over de fysieke gesteldheid en de juiste manier om te trainen kan een personal trainer jou begeleiden en invulling geven aan je trainingsprogramma en zelfs voedingsschema’s maken. Als je op zoek bent naar personal training Utrecht kunnen we all inn fitness utrecht zeker aanraden. Met een gespecialiseerd team en jarenlange ervaring zul je gegarandeerd resultaat boeken.

De eerste training

Tijdens de eerste training zal de trainer je een beetje moeten leren kennen en zal hij of zij vragen stellen over hartslag, bloeddruk, werk, levensstijl en je doelen. Daarna volgt vaak een fitnesstest om je huidige conditie en kracht te bepalen, vaak word je ook gewogen. Zo wordt er een duidelijk startpunt bepaald. Na een aantal weken kan zo’n fitnestest herhaald worden om te kijken hoe ver je dan bent.

Motivatie

Gemotiveerd worden is een van de belangrijkste redenen dat mensen behoefte hebben aan een personal trainer. Op tv zie je vaak personal trainers hun sporters afbeulen en toeschreeuwen. Gelukkig hoef je hier in het echt niet bang voor te zijn. Bij een echte personal training gaat het om een goede relatie, passie voor sport en het delen van kennis.

Blijvend resultaat

Zoals de term personal training al weggeeft is dit een persoonlijk proces. Er wordt dus een gepersonaliseerd plan opgesteld voor jou. Omdat het op jou afgestemd is en je voortdurend gemotiveerd en gepusht wordt door je personal trainer is er een grote kans dat dit een langdurig en blijven resultaat oplevert. Er wordt namelijk echt gekeken naar hoe dit programma voor jou kan werken. Met jouw doelen, jouw leefstijl en jouw planning.

 

No Comments

Leave a Comment