Is het mogelijk om alleen buikvet te verliezen?

Op het internet wordt vaak gezocht naar manieren om ongewenst buikvet te verliezen. Als jij daar ook naar op zoek bent moet ik je teleurstellen. Helaas is het niet mogelijk om plaatselijk vet te verliezen. Geleidelijk zal je lichaam vet gebruiken als brandstof, maar het is niet mogelijk om specifieke gebieden boven andere te targeten. 

 

Wil je van je (buik)vet af, dan zal je over het algemeen moeten afvallen. Dit begint bij je voeding, daarnaast is lichaamsbeweging erg belangrijk. In dit artikel gaan we in op afvallen met voeding en welke supplementen je hierbij kunnen helpen.

Zorg voor een eiwitrijk dieet

De meeste diëten die je online vindt zijn voornamelijk gebaseerd op eiwitten. Maar waarom? Hier zijn diverse redenen voor. Allereerst is het zo dat eiwitten zorgen voor een hogere verbranding. Eiwitten worden namelijk langzaam door het lichaam verteerd. Hierdoor is je stofwisseling langer aan het werk en verbrand je op den duur meer calorieën. Een ander bijkomend voordeel van de langzame vertering is dat het je hongergevoel onderdrukt. Zo is het dieet waarin je minder eet dan je gewend bent makkelijker vol te houden.

 

Echter, als je vegetariër of veganist bent, kan het nogal lastig zijn om aan je dagelijkse hoeveelheid eiwitten te komen. Met name als je een eiwitrijk dieet volgt. Een eiwitshake kan je dan de uitkomst bieden. Maar niet normale whey. Dit is namelijk een restproduct van dierlijke producten. Daarom is er nu ook vegan proteine poeder

Eet gezond & gevarieerd

Ondanks dat je voedingspatroon voor een groot gedeelte uit eiwitten bestaat is het wel belangrijk dat je gezond en gevarieerd eet. Zo ben je er zeker van dat je alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt. Mensen maken vaak de fout dat wanneer ze af willen vallen, ze drastisch minder gaan eten. Niet alleen honger je jezelf zo uit en val je op ongezonde wijze af, je mist ook enorm veel essentiële stoffen en vetzuren. Dit beïnvloed niet alleen het afvalproces maar ook je gezondheid.

 

Probeer dus om je voedingsstoffen uit verschillende bronnen te halen. Denk aan verschillende zuivel, vlees, (vette) vis, groenten, noten en zaden. Met name (vette) vis wordt erg onderschat. Naast de eiwitten bevat vis namelijk veel gezonde en goede vetten. Deze essentiële vetzuren hebben namelijk een positief effect op onze hersenfuncties, hart, gezichtsvermogen en bloeddruk. Houd je niet van vis? Dan kunnen visolie capsules de uitkomt bieden. Je koopt de beste visolie tegenwoordig gemakkelijk online. 

 

No Comments

Leave a Comment